Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Veiksmīgi aizvadīts Latvijas jaunatnes čempionāta fināls 64 lauciņu dambretē

No 8. februāra līdz 11. februārim, viesnīcā MONIKA Centrum Hotel, Rīgā pulcējās 100 labākie Latvijas jaunie dambretisti, kas dažādās disciplīnās un vecuma grupās sacentās Latvijas jaunatnes čempionāta finālā 64 lauciņu dambretē.

Visaugstākos rezultātus sasniedza bērni no Bauskas novada BJSS ar 11 godalgotām vietām, tomēr dambretes zināšanas vienlīdz augstas ir turpat visā Latvijā.

Sacensības norisinājās klasiskajā, ātrajā un ātrspēlē 64 lauciņu dambretē: U-8, U-10, U-13, U-16, U-19 vecuma grupās.  Šis notikums bija iespēja bērniem demonstrēt spriestspēju, atmiņu, pašdisciplīnu un mērķtiecību. Godalgoto vietu ieguvēji tika apbalvoti ar medaļām, kausiem un piemiņas balvām

Lielāko godalgu skaitu ieguva bērni no Bauskas novada BJSS ar 11 godalgotām vietām, savukārt otrā labākā ar 10 godalgām - Limbažu un Salacgrīvas sporta skolas. Trešie ar 8 godalgotām vietām  Dobeles sporta skola. Ceturtie ar 7 medaļām atrodas BJC Bolderāja, Līvānu BJSS, Siguldas sporta skola. Pa sešām medaļām saņēma arī Domātprieks un Valmiera.

Latvijas jaunatnes čempionāta finālā 64 lauciņu dambretes ātrspēlē U-8 grupā zēniem uzvaru izcīnīja Renārs Staškevics (Bauskas novada BJSS), bet meitenēm Malvīne Misāne (Domātprieks). U-10 grupā zēniem uzvaras laurus plūca Jurģis Stīpnieks (Bauskas novada BJSS), bet attiecīgi meiteņu grupā uzvaru guva Darja Drabova (BJC Bolderāja).  U-13 vecuma grupā pirmo vietu izcīnīja Roberts Grišins (Rīgas Lietuviešu vidusskola) un Valda Vasariete (Salaspils). Bet U-16 uzvarēja Ričards Osītis (Dobeles sporta skola) un Elizabete Norenberga (Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola).  U-19 labākos rezultātus parādīja Ilmārs Štolcers (Līvānu BJSS) un Magdalēna Marija Nereda (Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola).

Klasiskajā 64 lauciņu dambretē, Latvijas jaunatnes čempionāta finālā U-8 grupā uzvaru guva Renārs Staškevics (Bauskas novada BJSS) un Malvīne Misāne (Domātprieks), U-10 labākos rezultātus parādīja Laimiņš Mastiņš (Valmiera) un  Ance Zalmane (Siguldas sporta skola). U-13 grupā pirmo vietu izcīnīja Reinis Štāls (Bauskas novada BJSS) un  Viktorija Nesanira (BJC Bolderāja). U-16 vecuma grupā labākos rezultātus guva Ričards Osītis (Dobeles sporta skola) un Valērija Zarovska (Dobeles sporta skola), bet U-19 grupā Ilmārs Štolcers (Līvānu BJSS)  un Magdalēna Marija Nereda (Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola).

Kā trešā disciplīna Latvijas jaunatnes čempionāta finālā bija 64 lauciņu ātrā dambrete, kur vislabākos rezultātus U-8 grupā parādīja Renārs Staškevics (Bauskas novada BJSS) un Malvīne Misāne (Domātprieks), kas triumfēja visās 3 disciplīnās savā grupā. U-10 grupā Roberts Serpāns (Kuldīgas novada sporta skola) un  Ance Zalmane (Siguldas sporta skola), U-13 vecuma grupā Reinis Štāls (Bauskas novada BJSS) un Valda Vasariete (Salaspils). Uzvaras laurus U-16 vecuma grupā plūca Valērija Zarovska (Dobeles sporta skola), bet U-19 vecuma grupā -  Gatis Kļava (Dobeles sporta skola) un  Magdalēna Marija Nereda (Limbažu un Salacgrīvas novadu sporta skola).

Sacensības norisinājās pēc Starptautiskās dambretes federācijas noteikumiem - riņķa sistēma ar mikromačiem. Pasākuma ģenerālsponsors - LR Izglītības un zinātnes ministrija, balvas nodrošināja Mollers, Fazer un t/c Riga plaza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi