Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Gailīte un Kuzmins triumfē pasaules čempionātā skeitborda slalomā

Argentīnas pilsētā Sanhuanā no 28. līdz 31. oktobrim norisinājās skeitborda slaloma pasaules čempionāts, kurā ievērojamus panākumus guvuši Latvijas skeitbordisti gan sieviešu, gan vīru konkurencē. Rīdziniece Anna Monika Gailīte izcīnījusi zelta medaļu līnijslalomā, bet Jānis Kuzmins no Olaines ieguvis zelta medaļas līnijslalomā, hibrīdslalomā un speciālajā slalomā. Latviešiem arī vairākas sudraba un bronzas godalgas.

“World Skate Games” ir starptautisks skrituļsportu festivāls, kas norisinājās trešo reizi. Pirmo reizi tajā iekļauts skeitborda slaloms. Pēc veiksmīgiem startiem starptautiskās reitinga sacensībās un Eiropas čempionātā, tiesības pārstāvēt Latviju Pasaules čempionātā izcīnīja vairāki skeitbordisti. Latvijas izlasē šogad startēja Jānis Kuzmins, Gustavs Gailītis, Toms Dreiblats, Artūrs Liskovs, kā arī dvīņumāsas Anna Monika Gailīte un Elīza Marija Gailīte. Dalībnieki sacentās četrās disciplīnās: hibrīdslalomā, līnijslalomā, speciālajā un milzu slalomā, kuras galvenokārt atšķiras ar konusu izvietojumu, trases garumu, stāvumu un ātrumu.

Pasaules čempions Jānis Kuzmins: “Skeitborda slaloma debija ”World Skate Games” un iespaidīgais Latvijas izlases triumfs pārsteidza daudzus. Labi sarīkotas sacensības pasaules otrā malā. Ceļš bija garš un nogurdinošs visai Latvijas izlasei. Man personīgi šī kopumā bija ļoti laba sezona ar lielisku noslēgumu un uzvaru Argentīnā. Tā kā skeitborda slaloms šāda līmeņa sarīkojumā norisinājās pirmo reizi, tas ir arī vēsturisks un saviļņojošs mirklis. Šis panākums nāca grūti un ir daudzu gadu ieguldījumu rezultāts. Esmu lepns par mūsu izlases gatavību sacensībām un parādīto sniegumu”.

Sacensību pirmajā dienā hibrīdslalomā dāmu grupā savu sešpadsmito Pasaules čempiones titulu izcīnīja amerikāniete Līna Krāmere, finālā pārspējot Annu Gailīti. Trešā vieta amerikānietei Džūdijai Ojamai, bet ceturtā Maitē Furnjē no Kanādas. Annas dvīņumāsa Elīza ierindojās piektajā vietā. Hibrīdslalomā vīru grupā latvieši triumfēja - par Pasaules čempionu kļuva olainietis Jānis Kuzmins. Finālā viņš pārliecinoši uzvarēja abos braucienos un par 0,979 sekundēm pārspēja liepājnieku Tomu Dreiblatu. Trešā vieta rīdziniekam Gustavam Gailītim, bet ceturtā olainietim Artūram Liskovam.

Otrajā sacensību dienā dalībnieki startēja līnijslalomā. Finālā dāmām šī gada Eiropas vicečempione Anna Gailīte par 0,880 sekundēm pārspēja titulēto Krāmeri un kļuva par Pasaules čempioni. Elīza izcīnīja trešo vietu, pārspējot japānieti Suzuku Nakaniši. Vīriem atkal viss pjedestāls latviešiem - finālā Gailītis uzvarēja pirmo, bet Kuzmins otro braucienu, divu braucienu summā par 0,037 sekundēm titulu nodrošinot Kuzminam. Trešā vieta Dreiblatam, kurš mazajā finālā pārspēja Bruno Oliveiru no Brazīlijas.

Speciālajā slalomā dāmu grupā finālā atkal tikās Krāmere un Anna Gailīte. Šoreiz meistarīgāka izrādījās Krāmere, Annai samierinoties ar vicečempiones titulu. Trešā vieta Elīzai, kura pārspēja Ojamu. Vīriem, gluži kā dienu iepriekš, finālā Gailītis uzvarēja pirmo, bet Kuzmins otro braucienu, divu braucienu summā Kuzminam uzvarot par 0,036 sekundēm. Cīņā par trešo vietu Dreiblats pārspēja olainieti Liskovu.

Visbeidzot, milzu slalomā dāmām atkārtoti nepārspēta palika Krāmere, Elīzai Gailītei ierindojoties sestajā, bet Annai Gailītei astotajā vietā. Vīriem par pārsteigumu parūpējās čehs Jakubs Jirmans, kurš kļuva par Pasaules čempionu. Otrā vieta bijušajam Pasaules čempionam Džordžam Papasam no ASV, bet trešā Kuzminam. Dreiblats ierindojās sestajā, Liskovs septītajā un Gailītis devītajā vietā.

Pasaules čempione Anna Monika Gailīte: “Kopumā šīs bija ļoti labi organizētas sacensības. Lielākais izaicinājums bija turpceļš, bet, kad nokļuvām galā, organizatori par mums labi parūpējās. Ar amerikānietēm bijām tikušās iepriekš, taču šoreiz īpaši patīkami bija pirmo reizi sacensties ar dalībniecēm arī no tādām valstīm kā Japāna, Kanāda un Austrālija. Tāpat izaicinājumu sagādāja laika apstākļi, kas mainījās no 37 grādu karstuma līdz 17 grādiem ar lielu pretvēju. Lai arī emocijas sita augstu vilni, viss notika gludi, bez starpgadījumiem un kritieniem. Pārsteigums, ka saņēmām lielu starptautisku atbalstu no tiešraides vērotājiem”.

Visu četru disciplīnu kopvērtējumā starp dāmām Anna Monika Gailīte otrajā vietā, Elīza Marija Gailīte trešajā vietā. Vīru kopvērtējumā: 1. Jānis Kuzmins, 2. Gustavs Gailītis, 3. Toms Dreiblats, 5. Artūrs Liskovs. Sportistus ceļā uz nozīmīgajām sacensībām atbalstīja Rīgas, Liepājas un Olaines pašvaldības, kā arī draugi un radi.

Latvijā pirmie skrituļdēļi parādījās septiņdesmito gadu beigās. Pirmās zināmās sacīkstes Rīgā un Liepājā sarīkotas 1983. gada rudenī, kas nozīmē, ka nākamgad skeitborda sacensībām Latvijā apritēs apaļa jubileja - 40 gadi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi