Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Gatavojas saspringtai cīņai. Latvijas tenisa izlase sāk dueli ar Monako

Spēkos līdzvērtīgu komandu cīņā Latvijas tenisisti nedēļas nogalē Daugavpilī uzņems Monako izlasi Deivisa kausa izcīņas Eiroāfrikas zonas otrās grupas pirmajā kārtā. "Tenisistu vietas rangā jau parāda, ka spēles būs ļoti saspringtas. Spēku samērs ir ļoti līdzīgs, un paredzu, ka visu var izšķirt pāris punktu atsevišķos mačos," komandas kapteinis Kārlis Lejnieks Dienai atklāja, ka cer uz mājas sienu palīdzību, lai latvieši iegūtu izšķirošo pārsvaru.

Pirmā vienspēle - Daugavpils Olimpiskajā centrā piektdien pulksten 15, sestdien notiks dubultspēle, un svētdien, visticamāk, viss izšķirsies vēl divās vienspēlēs. Spēļu tiešraide Best4Sport TV kanālā.

Latvijas komanda pērn vasarā pārtrauca četru zaudējumu sēriju, kuras laikā piespiedu kārtā vadošās lomas nācās uzņemties tobrīd vēl zaļajiem brāļiem Mārtiņam un Jānim Podžiem, jo karjeru beidza ilggadējie komandas pamatspēlētāji Andis Juška un Deniss Pavlovs, bet labākais tenisists Ernests Gulbis praktiski nespēlēja. Diemžēl Ernesta nebūs arī šoreiz. Nav noslēpums viņa ģimenes saspīlētās attiecības ar Latvijas Tenisa savienības prezidentu Juri Savicki. "Ernests komandā regulāri spēlēja kopš sešpadsmit gadu vecuma, un no laika gala viņiem ir bijušas savas personiskās attiecības, kurās man būtu muļķīgi iejaukties," Lejnieks atzina, ka viņa draudzībai ar Latvijas pirmo raketi šajā situācijā lielas lomas nav. Pietiekami liela motivācija Ernestam nav bijis arī noteikums, ka tenisistiem, lai pretendētu uz dalību augustā olimpiskajās spēlēs, divu gadu laikā jābūt pārstāvējušam komandu Deivisa kausā.

Tajā pašā laikā brāļi Podži un Miķelis Lībietis pamazām ir pietuvojušies brieduma gadiem, un, lai gan Eiroāfrikas zonas pirmajā grupā, kas ir pēdējais pakāpiens pirms spēcīgākās Pasaules līgas, noturēties viņiem neizdevās, viņiem pietiek meistarības, lai pacīnītos par atgriešanos tajā. Lībietis kopš studiju beigšanas Amerikā pasaules rangā jau paguvis apsteigt Mārtiņu Podžu un kļuvis par Latvijas otro raketi. Februāra vidū viņš pēc uzvaras Futures līmeņa turnīrā Azerbaidžānā sasniedza karjeras rekordu - 573. vietu. 

Visu rakstu lasiet piektdienas laikrakstā Diena


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Eiroāfrikas zonas II grupa, 1. kārta
Lietuva - Norvēģija, DĀR - Luksemburga, Turcija - Bulgārija, Bosnija - Tunisija, Latvija - Monako, Ēģipte - Baltkrievija, Somija - Zimbabve, Gruzija - Dānija

Komandu sastāvs
Latvija: Miķelis Lībietis (571. vienspēlēs, 566. dubultspēlēs), Mārtiņš Podžus (637., 812.), Jānis Podžus (1110., 810.), Rūdolfs Mednis (nav rangā)
Monako: Romēns Arnodo (680., 296.), Benžamēns Balerē (735., 411.), Lūkass Katarina (793., 1722.), Tomā Ožē (nav rangā)

Sacensību kalendārs
4.III 15.00 M. Podžus - Arnodo, Lībietis - Balerē
5.III 15.00* M. Podžus/Lībietis - Katarina/Ožē
6.III 14.00* Lībietis/Arnodo, M. Podžus - Balerē
*Spēlētāji var tikt mainīti





Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi