Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Grabuste pēc EČ medaļas saņemšanas no Vējoņa rokām: Bija ļoti emocionāls brīdis

Latvijas vieglatlētes Laura Ikauniece-Admidiņa un Aiga Grabuste pagājušajā nedēļas nogalē Valmierā no Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa rokām saņēmušas 2012.gada Eiropas čempionāta medaļas, Grabustei atzīstot, ka tas bijis ļoti emocionāls brīdis.

2012.gada Eiropas čempionātā vieglatlētikā septiņcīņas sacensībās uzreiz divas latvietes cīnījās par iespēju kāpt uz goda pjedestāla. Helsinkos par čempioni ar 6544 punktiem kļuva francūziete Ida Antonete Nana Džimū, sudraba godalgu ar 6387 punktiem izcīnīja ukrainiete Ludmila Josipenko, trešo vietu ar 6335 punktiem ieņēma Ikauniece, bet viņai vēl desmit punktus zaudēja Grabuste.

Tomēr 2012.gada nogalē Josipenko saņēma Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) dokumentus, kuros vēstīts, ka sportistei ir svārstīgs hemoglobīna līmenis asinīs, kas brīžiem pārsniedz normu. Tas radījis neatbilstības sportistes bioloģiskajā pasē. 2013.gada vasarā viņai tika piespriesta četru gadu diskvalifikācija, anulējot arī 2012.gada Eiropas čempionātā un Londonas olimpiskajās spēlēs sasniegtos rezultātus.

Līdz ar to kopējā ieskaitē Ikauniece-Admidiņa pakāpās uz otro vietu, bet Grabuste, kura pašlaik pievērsusies tāllēkšanai, tika pie bronzas.

Pagājušajā nedēļā Valsts prezidenta balvas laikā sportistes beidzot saņēmušas ilgi gaidītās medaļas, turklāt viņām tās pasniedzis Vējonis.

"Savu skatītāju priekšā saņemt medaļu no Valsts prezidenta bija ļoti emocionāls brīdis. Neslēpšu, bija arī asaras," sarunā ar aģentūru LETA pauda Grabuste. "Protams, ir pavisam citādāk, ja uz goda pjedestāla kāp uzreiz čempionāta laikā, tomēr arī šoreiz bija ļoti liels gods."

Kā ziņots, līdzīga situācija bija izveidojusies arī ar Latvijas lodes grūdēju Māri Urtānu, kuram piešķīra 2010.gada Eiropas čempionāta bronzas medaļu, jo Baltkrievijas Vieglatlētikas federācija par dopinga lietošanu piešķīra mūža diskvalifikāciju Andrejam Mihņevičam, kuram pozitīvi analīžu rezultāti konstatēti pēc atkārtotām 2005.gada pasaules čempionāta vieglatlētikā dopinga analīžu pārbaudēm.

Urtāns 2010.gada medaļu saņēma šogad februārī, atzīstot, ka īpašas emocijas viņam tas vairs nav sagādājis.

Kā zināms, šī brīža Latvijas labākā tāllēcēja Grabuste sestdien Prezidenta kausā ar 6,37 metriem palika vien otrajā vietā, par pieciem centimetriem piekāpjoties Mārai Grīvai.

"Pēc Eiropas komandu čempionāta man radās nelielas problēmas ar Ahileja cīpslu, tāpēc bija jāizlaiž treniņi un atveseļošanās prasīja divas nedēļas. Tagad man ir jāielēkājas pirms pasaules čempionāta," izteicās sportiste. "Spēks un ātrums ir, bet jāpieslīpē tehniskas nianses, lai līdz Pekinai es būtu labākajā formā."

Kaut šajā nedēļas nogalē Ventspilī risināsies Latvijas čempionāts, Grabuste pauda, ka nezina, vai tajā piedalīsies un, iespējams, nākamās sacensības viņai būs tikai pasaules meistarsacīkstes.

Pasaules čempionāts Pekinā risināsies no 22. līdz 30.augustam. Dāmu tāllēkšanas priekšsacīkstes gaidāmas 27.augusta rīta sesijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi