Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iepazīstina ar Tokijas Paralimpisko spēļu medaļu dizainu

Sestdien, 24. augustā, Japānā, atzīmējot tieši vienu gadu pirms 2020. gada Tokijas Paralimpisko spēļu atklāšanas, visai pasaulei tika prezentētas gaidāmo spēļu medaļu un lāpas stafetes tērpu dizaini. Šogad medaļu dizains vēl vairāk pielāgots tieši sportistiem ar redzes traucējumiem, iestrādājot medaļās vairākus iepriekš nebijušus, ar tausti sajūtamus dizaina elementus, portālu Diena.lv informēja Latvijas Paralimpiskā komiteja.

Medaļu dizains balstīts japāņu tradicionālā vēdekļa motīvā, tādējādi attēlojot gaidāmās Paralimpiskās spēles kā svaiga vēja dvesmu pasaulei. Kaname jeb punkts, kas satur vēdekli kopā, savukārt attēlo parasportistus, kas apvieno visu tautību un etniskās izcelsmes cilvēkus visā pasaulē, bet uz zelta medaļas vēdekļa attēlotie motīvi simbolizē Japānas skaisto dabu - tās akmeņus, ziedus, kokus, lapas un ūdeni. Visi motīvi uz medaļas pārklājuma uzklāti dažādās tehnikās, lai nodrošinātu, ka medaļu virsmas tekstūra ir patīkama arī tai pieskaroties.

Šogad īpaši padomāts par medaļu pielāgojumu sportistiem ar redzes traucējumiem. Pirmo reizi Paralimpisko spēļu vēsturē uz medaļu sāniem ar tausti būs iespējams noteikt medaļas pakāpi. Viena punkta atzīmējums liecinās par zelta pakāpi, divi par sudraba pakāpi, bet trīs punkta apzīmējumi par bronzas pakāpi. Uz medaļām braila rakstā būs rakstīts arī spēļu nosaukums. Medaļu siksniņas ir veidotas spilgtās indigo un tumši sārtajās Paralimpisko spēļu krāsas ar harmonisku rūtiņu emblēmām, vienlaikus simbolizējot gan spēļu svētku garu, gan to vadmotīvu "Vienoti dažādībā".

Tokijas Paralimpisko spēļu medaļas, tāpat kā Olimpisko spēļu medaļas, ir veidotas no otrreiz pārstrādātiem dārgmetāliem, kurus Japānas sabiedrība ziedoja, nododot otrreizējai pārstrādei nolietotus mobilos tālruņus un citas mazās elektronikas iekārtas. 

Tokijas Paralimpiskās spēles norisināsies nākamgad no 25. augusta līdz  6. septembrim. Šīs būs 16. vasaras paralimpiskās spēles, un šobrīd plānots, ka Latviju tajās varētu pārstāvēt 40 cilvēku liela delegācija. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi