Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Iestumšanai būs nozīme

Pārdzīvojumiem bagātā sezona sasniegusi kulmināciju. Austrijas trasē Īglsā bobslejisti nedēļas nogalē sadalīs pasaules čempionāta medaļas divnieku ieskaitē. Latvijas komandā pilots Oskars Melbārdis startēs ar ierasto stūmēju Daumantu Dreiškenu, Uģis Žaļims – ar Intaru Dambi un Oskars Ķibermanis – ar Matīsu Mikni. Sestdien un svētdien sacensību sākums pulksten 10.30 pēc Latvijas laika. 

Visvieglāk izbraucamā trase, taču arī tajā ir savi knifi – tā atbildīgo sacensību mājvietu raksturo Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis un piebilst: "Protams, starta večiem šeit ir nenoliedzamas priekšrocības." Pēc 2010. gada Vankūveras olimpiādes Latvijas ekipāžas kamanu iestumšanā ir spēcīgas ne tikai četrinieku konkurencē. Kopš bijušais stūmējs Oskars Melbārdis ir pārkvalificējies par pilotu, latvieši ir vareni starta posmā arī divnieku mačos. Šosezon kamanu iestumšanā iepriecina arī Žaļima un Ķibermaņa ekipāžas. "Jā, tā tas ir, bet jāņem vērā, ka lielais Oskars nav savā labākajā kondīcijā," skaidro Prūsis. 

Pēc Jaungada gatavojoties Pasaules kausa (PK) izcīņas sacensībām ASV trasē Leikplesidā, Melbārdis treniņā atsvaidzināja muguras likstu. Divnieku konkurencē Melbārdis gan izlaida tikai vienus PK mačus, tāpēc Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) divnieku reitingā viņš ir augstajā trešajā vietā, tomēr treniņu procesā tika iecirsts robs. "Tagad viņam mugura vairs nesāp, taču kondīcija nav tik laba, kāda tā varēja būt, ja mērķtiecīgi būtu gatavojušies pasaules čempionātam. Ņemot vērā muguras savainojumu, tas vienkārši nebija iespējams. Tomēr jebkurā gadījumā mūsējiem startā vajadzētu būt labāko skaitā." Pēc Prūša sacītā, patlaban pat grūti esot pateikt, kura mūsu ekipāža ir vadošā. IBSF reitingā augstāk ir Melbārdis (skatīt pielikuma tabulu), taču PK vērtējumā vienu aili augstāk ir Žaļims, kuram trešā, bet Melbārdim – ceturtā vieta. 

Starta numurus labākā desmitnieka ekipāžas izvēlas pēc IBSF reitinga. Parasti pirmais numurs arī sāk sacensības, lai gan pērn mūsējie tā nedarīja. Melbārdis pirms 2015. gada PČ bija ranga līderis. "Vinterbergas trasē izlēmām neņemt pirmo numuru, un mums bija sekotāji, līdz beidzot kanādieši to paņēma. Es gan nedomāju, ka tā būs arī Īglsā. Pirmais numurs gan jau arī sāks sacensības," uzskata Prūsis. 

Treniņbraucienu rezultāti, kā ierasts, ieskicē mānīgu ainu. Visas treniņu dienas rezultātu augšgalā gozējās kanādieši Džastins Kripss un Kriss Springs. «Pilnīgi noteikti pagaidām spēlējas vācieši. Nu nebūs tā, ka kanādieši būs medaļās, bet vācieši kaut kur lejasgalā.» 2013. un 2015. gada pasaules čempions vācietis Frančesko Frīdrihs pēdējā treniņu dienā uzrādīja tikai 31. un 21. rezultātu. Melbārdim bija 16. un 6., Žaļimam – 8. un 9, bet Ķibermanim – 16. un 17. rezultāts.

Visu Māra Zemberga rakstu lasiet piektdienas, 12. februāra laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi