Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Karognesējs Rudavs: Jaunatnes olimpiskās spēles būs karjeras līdz šim nozīmīgākais starts

III Jaunatnes olimpisko spēļu Latvijas delegācijas karognesējam Didzim Rudavam sacensības šajā sporta forumā būs karjeras līdz šim nozīmīgākais starts, sarunā ar žurnālistiem atzina sportists.

Ceturtdien par Latvijas delegācijas karognesēju tika izraudzīts Rudavs, kurš vairākas reizes izpildīja jaunatnes olimpisko spēļu normatīvu 50 metros brasā.

"Pirms tam paskatījos normatīvus un domāju galvā, ka tos varētu izpildīt un tikt uz olimpiskajām spēlēm. Sākumā bija maza cerība, taču sāku trenēties vairāk un sasniedzu labus panākumus, kas arī ļāva saprast, ka ir iespējams tikt uz olimpiādi," stāstīja Rudavs.

"Šis būs mans karjeras līdz šim nozīmīgākais starts. Domāju, ka jauniešu olimpiskās spēles ir augstākais punkts, kur es šobrīd vispār varu uzkāpt. Nākamais līmenis jau ir lielās olimpiskās spēles," pauda peldētājs.

Viņš ir ļoti pagodināts, ka varēs ienest Latvijas karogu spēļu atklāšanas ceremonijā.

"Nebiju gatavojies tam, ka izraudzīs mani. Biju pārsteigts, kad nosauca manu vārdu, jo par to uzzināju tikai šodien, un iepriekš neviens nebija minējis, ka es varētu būt karognesējs. Galvenais, lai nešanas brīdī būtu stalta mugura un karogs būs jāceļ pēc iespējas augstāk, lai visi redz," skaidroja Rudavs.

Viņš jaunatnes olimpiskajās spēlēs piedalīsies tikai 50 metros brasā, kur mērķis ir iekļūt finālā un labot personīgo rekordu, kas ir 28,19 sekundes - 0,37 sekundes lēnāk nekā Nikolajam Maskaļenko piederošais valsts rekords.

Personīgo rekordu Rudavs uzlaboja šovasar, kad izcīnīja sudraba medaļu Eiropas junioru čempionātā.

"Peldot Eiropas junioru čempionātā, sākotnēji vispār nedomāju, ka varētu izcīnīt otro vietu. Arī pusfinālā iekļuvu ar sesto labāko peldējumu kvalifikācijā, bet finālu sasniedzu ar pusfināla otro labāko peldējuma. Pēc tā šķita, ka ir cerība cīnīties par medaļām," atcerējās peldētājs.

Viņa mērķis ir kādreiz piedalīties olimpiskajās spēlēs. Rudavs apzinās, ka tā sasniegšanai ir smagi jāstrādā un jābrauc uz treniņnometnēm.

"Skola gan iedeva brīvāku režīmu, jo varu mācīties mājās. Skola man nav obligāti jāapmeklē un ir vairāk laika treniņiem. Pirmdienās, trešdienās un piektdienās man ir divi treniņi dienā, bet pārējās dienās ir ūdens un sausie treniņi," atklāja Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas 11.klases skolnieks Rudavs.

Rudava elks peldēšanā ir amerikānis Kodijs Millers, kurš ir 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu čempions 4x100 metru kombinētajā stafetē.

III Jaunatnes olimpiskās spēles Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā norisināsies no 6. līdz 18.oktobrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi