Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Kērlingā jāsasniedz rutīna

Debija pasaules kērlinga čempionātā Latvijas izlases skipam jeb kapteinei Evitai Regžai paliks atmiņā ar šī sporta veida dzimtenē radīto svētku sajūtu, emocionālu uzvaru pirmajā spēlē pār spēcīgo Skotijas komandu un vilšanos par ne tik sekmīgo sniegumu sacensību turpinājumā. «Protams, pēc šī turnīra vēl vairāk pieaugusi vēlme vēlreiz tikt uz šāda līmeņa sacensībām un tajās pierādīt, ka varam vēl vairāk,» pēc atgriešanās no Kanādas sarunā ar Dienu uzsvēra Regža. Lai tas izdotos, jāturpina krāt augstākā līmeņa spēļu pieredzi.

Latvijas sieviešu kērlinga izlase pasaules čempionātā startēja trešo reizi, taču Evita Regža ar savu komandu tajā debitēja, atkārtojot pašmāju čempionāta galvenās konkurentes Ivetas Stašas-Šaršūnes komandas sasniegto. Vienīgā uzvara tika gūta jau turnīra pirmajā spēlē pār kērlinga lielvalsti Skotiju. Lai gan pretī nestājās titulētās Evas Muirhedas komanda, tas tik un tā ir vērā ņemams panākums. «Braucot uz šādiem turnīriem, mēģinām izanalizēt, kuri ir «ņemamie» pretinieki, bet pret kuriem jāpaveic kaut kas īpašs, lai uzvarētu. Skaidrs, ka Skotija nebija šī saraksta pirmajā daļā. Ja vēl pieskaita pirmās spēles satraukumu, skatītājus, tad arī pašām šī uzvara bija patīkams pārsteigums,» atzina E. Regža.

Kērlinga dzimtenē Latvijas sportistes tiešām izbaudījušas svētku atmosfēru. «Tas bija kaut kas patiešām iespaidīgs - ļoti daudz skatītāju, autogrāfu sesijas, vakaros pasākumi ar brīvprātīgajiem un līdzjutējiem. Līdz šim neko tādu nebijām pieredzējušas pat reizē, kad Kanādā aizvadījām turnīru. Parasti pat Eiropas čempionātā skatītāju nav pārāk daudz, taču šeit viss notika hokeja arēnā, kas faktiski bija pilna,» raksturoja kapteine.

Visu rakstu lasiet 26.marta laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kērlings

Latvijas izlase pasaules čempionātos
2010. gads (skips Iveta Staša-Šaršūne): bilance 1-10, 12. vieta
2013. gads (skips Iveta Staša-Šaršūne): bilance 1-10, 12. vieta
2014. gads (skips Evita Regža): bilance 1-10, 12. vieta

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi