Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ķīnā šūtie ASV olimpiešu tērpi izraisa sašutumu

ASV sportistu uniformas, ko viņi valkās drīzumā gaidāmo Londonas olimpisko spēļu laikā, izraisījušas vairāku augstākā ranga amerikāņu politiķu sašutumu, jo slavenā modes nama Ralph Lauren radītie elegantie tērpi ir šūti Ķīnā. Seši Senāta locekļi no demokrātu partijas šonedēļ Kongresā iesniegs likumprojektu, kas paredz, ka nākotnē olimpiešu izejamām drānām obligāti ir jābūt šūdinātām Amerikā, vēsta Reuters.

Senatoru sešinieks uzskata, ka Ralph Lauren lēmums amerikāņu atlētu uniformas šūt Ķīnā ir nepiedodams laikā, kad bezdarbs ASV pārsniedz 8%. «Laikā, kad tik daudzi amerikāņi meklē darbu, bet ražotāji slēdz rūpnīcas, mums ir jādara viss, lai saglabātu darba vietas Amerikā, nevis ļaut ražot Amerikas olimpiešu ikoniskās uniformas Ķīnā,» uzskata senators Roberts Mendoza, kurš ir viens no likumprojekta iniciatoriem, kuri aicinājuši līdz Londonas olimpiskajām spēlēm pašūt jaunas uniformas ASV.

Radikālāks savos izteikumos bija demokrātu līderis Senātā Harijs Reids: «Es domāju, ka visas uniformas ir jāsamet lielā kaudzē un jāsadedzina.»

ASV Olimpiskā komiteja ir paziņojusi, ka jauni tērpi netiks šūti, bet ar Ralph Lauren esot panākta noruna, ka pirms 2014. gada ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos uniformas šūs ASV. Tajā pašā laikā komiteja noraida politiķu kritiku, atgādinot, ka, atšķirībā no vairuma pasaules olimpisko komandu, ASV olimpiskā komanda tiek finansēta no privātiem, nevis valsts līdzekļiem, tādēļ nebūtu godīgi pārmest pazīstamajam apģērbu ražotājam, ka tas tērpus šuva Ķīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi