Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Korejā nekas nenotiek: Latvijas sportistu tukšais brauciens

Tukšais brauciens, un rudenī, visticamāk, būs jāatgriežas vēlreiz. Nākamo ziemas olimpisko spēļu rīkotājiem Korejas pilsētā Pjončanā neizdevās atrisināt tehniskās problēmas jaunuzceltajā trasē, un izmēģinājuma braucieni notika tikai no astotās virāžas, kas nav pietiekami, lai nodotu trasi ekspluatācijā.

"Oficiālā procedūra paredz, ka starptautiskajām ekipāžām ir jāveic braucieni, lai izdarītu trases homologāciju. Tā ir vispār pieņemta prakse," no notikumu vietas skaidroja ar Beļģijas komandu strādājošais bobsleja treneris Jānis Skrastiņš. Pjončanā braucieni notika tikai no astotās virāžas, kas ilga 25 minūtes, un ātrums nepārsniedza 90 kilometru stundā.

No bobslejistiem trasi izmēģināt paguva tikai Eiropas kausa izcīņas apritē startējošais Itālijas pilots Patriks Baumgartners. Pasaules čempions skeletonā Martins Dukurs arī veica vienu braucienu. "No trases vidus nobraucu, un pēc tam arī saldēšanas kompresori pārstāja darboties. Trase aiztecēja vienas dienas laikā..." ar rūgtuma sajūtuDienai norādīja Martins. Sportista treneris Dainis Dukurs skaidroja, ka Pasaules kausa izcīņas pēdējā posma laikā Kēnigszē jau bijis zināms par tehniskajām problēmām Korejas trasē. "Jau tad visi runāja, ka braucieni varētu nenotikt, taču neviens neuzdrošinājās atcelt starptautiskās delegācijas braucienu uz Koreju."

Skrastiņš informēja, ka plāns esot atkārtotu braucienu veikt šā gada oktobrī pirms nākamās sezonas sākuma. Dainis Dukurs skeptiski raugās uz šāda scenārija īstenošanu.

Visu rakstu lasiet pirmdienas laikrakstā Diena! 


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi