Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Lakučs: Vēl neesmu priecīgs par Štromberga sniegumu

Ar uzvaru Amerikas Riteņbraukšanas asociācijas (ABA) čempionāta posmā Puertoriko sezonu beidzis BMX braucējs Māris Štrombergs. 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu čempions izlaidīs novembra vidū paredzētās ABA finālsacensības, lai labāk sagatavotos nākamajai - olimpiskajai - sezonai. Treneris Ivo Lakučs sarunā ar Dienu atzinīgi novērtēja Māra atgriešanos pēc traumas dēļ pavadītās septiņu mēnešu dīkstāves, taču piebilda, ka pavisam priecīgs par sportista sniegumu vēl neesot.

Štrombergs tikai vasaras vidū atgriezās BMX trasē, taču tas neliedza izcīnīt sudraba godalgu pasaules čempionātā, kā arī uzvarēt vairākos ABA čempionāta posmos. «Rezultāts jau ir, jo Māris ir spēcīgs čalis, taču tas tika sasniegts ar nežēlīgu darbu. Vēl ir krietni jāpieslīpē tehnika, jāatgūst kopā braukšanas sajūta,» plašu darbalauku starpsezonai paver Lakučs. Dalību Londonas olimpiskajās spēlēs viņš un Eiropas vicečempions Edžus Treimanis faktiski jau nodrošinājuši. Nāciju rangā Latvija šobrīd ir ceturtajā vietā. Ja maija beigās būsim sešniekā, uz Londonu varēs doties trīs sportisti.

Štrombergs nolēmis izlaist ABA finālsacensības. Viens no iemesliem esot uzmanība, jo tieši tajās viņš pērn piedzīvoja sāpīgo kritienu, pēc kura vairāk nekā pusgadu nācās ārstēt savainojumus. Otrkārt, Mārim pussezonas laikā neizdevās pietuvoties galvenajiem konkurentiem tik ļoti, lai finālsacensībās varētu pacīnīties par uzvaru kopvērtējumā. «Lai sacensībās piedalītos, viņam vēl veselu mēnesi būtu jāuztur ļoti laba sportiskā forma. Izlēmām, ka labāk būtu atvilkt elpu, lai laikus varētu sākt gatavoties nākamajai sezonai,» lēmumu skaidroja Lakučs.

Jau pēc pāris nedēļu pauzes Māris kopā ar pārējiem komandas dalībniekiem darbosies Rubenē uzbūvētajā trasē, kas ir gandrīz vai olimpiskās trases kopija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi