Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latviešiem medaļu birums un kopvērtējuma tituls pasaules skeitborda čempionātā

Latvijas pārstāvji lieliski nostartējuši ASV notikušajā pasaules čempionātā skeitbordā, izcīnot daudzas medaļas un uzvaras individuālajās disciplīnās, kā arī kopvērtējumā vīriešu konkurencē daudzkārtējam pasaules čempionam Jānim Kuzminam pievienojot vēl vienu titulu, bet Gustavam Gailītim izcīnot sudraba medaļu. Sievietēm kopvērtējumā trešā bija Endija Līga Rūja, informē sportistu pārstāvis Ivars Bācis.

Augustā Čehijā notikušajā Eiropas čempionātā skeitbordā pirmo reizi vēsturē trīs disciplīnu kopvērtējuma visu goda pjedestālu aizņēma latvieši. Par uzvarētāju pirmo reizi kļuva olainietis Artūrs Liskovs, bet Jānis Kuzmins un Gustavs Gailītis izcīnīja otro un trešo vietu. Tagad Latvijas pārstāvji, kas uz ASV bija devušies deviņu sportistu sastāvā, ļoti sekmīgi aizvadījuši arī pasaules čempionātu.

Visās trīs individuālajās disciplīnās, kurās piedalījās ap 30 dalībniekiem, uzvarēja Latvijas skeitbordisti. Hibrīdsalomā par čempionu kļuva rīdzinieks Gustavs Gailītis, bet milzu slalomā un speciālajā slalomā zelta medaļu izcīnīja olainietis Jānis Kuzmins. Speciālajā slalomā latvieši aizņēma visu goda pjedestālu, jo aiz Kuzmina otro un trešo vietu ieguva Gailītis un olainietis Artūrs Liskovs.

Sieviešu konkurencē Endija Līga Rūja izcīnīja divas individuālas medaļas - otro vietu speciālajā slalomā un trešo vietu hibrīdslalomā. Tas viņai deva godalgoto trešo vietu arī kopvērtējumā.

Vīriešiem kopvērtējumā aiz zeltu un sudrabu izcīnījušajiem Kuzmina un Gailīša sešiniekā iekļuva arī Toms Dreiblats, kuram 5. vieta. Toms piektais bija arī speciālajā slalomā.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi