Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijai sudrabs PČ kamanu suņu sportā

Pagājušā nedēļas nogalē Zviedrijā notikušajā pasaules čempionātā kamanu suņu sportā lieliski nostartējis Dog Sport Carnikava pārstāvis Alens Zvilna, kurš viena suņa skūtera Open klasē vairāk nekā 20 dalībnieku konkurencē izcīnīja otro vietu. Tā bija vienīgā Latvijas sportistu medaļa šajā čempionātā, informē Dog Sport Carnikava pārstāvis Ivars Bācis.

Ādažnieks Alens Zvilna pēc pirmā brauciena izvirzījās vadībā, 4,8km trasi veicot 8:48,7 un par divām sekundēm apsteidzot tuvāko sekotāju no Slovākijas Tomašu Hockicko. Dažu sekunžu attālumā bija vēl četri citi konkurenti, tāpēc otrais brauciens solījās būt ļoti intriģējošs. Otrajā braucienā Alens to pašu trasi veica 8:53,6 un diemžēl nebija starp labākajiem trim, uzrādot 4.laiku, taču divu braucienu summā viņš spēja nosargāt vietu trijniekā un nodrošināt Latvijai medaļu. Dog Sport Carnikava pārstāvis divu braucienu summā piekāpās tikai slovākam Hockicko par sešām sekundēm un izcīnīja otro vietu, trešo vietu ieguvušo somu Tuomasu Notko apsteidzot par pusotru sekundi.

Līdz ar Latvija pasaules čempionātu kamanu suņu sportā, līdzīgi kā 2017. gadā, pabeidza ar sudrabu medaļu. Pirms diviem gadiem otro vietu četru suņu velokamanu Nordic klasē izcīnīja garkalneitis Mārtiņš Kristons, kuram šoreiz nācās samierināties ar sesto vietu, līdz trijniekam pietrūkstot divām minūtēm.

Kā jau iepriekš tika ziņots, šajā nedēļas nogalē Ikšķiles pusē sporta un atpūtas kompleksa Zilie kalni apkārtnē notiks pasaules kausa posms, kur varēs redzēt mūsu labākos sportistus un arī dažus Eiropas un pasaules čempionātu medaļniekus.

 

Top komentāri

Suns
S
Malači!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi