Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Latvijas burātājs Preiss ar vējdēli sasniedzis Gotlandi

Latvijas burātājs Jānis Preiss pirmdien ar vējdēli šķērsojis Baltijas jūru, sasniedzot Zviedrijai piederošo Gotlandes salu, vēsta ieraksts Liepājas pilsētas Twitter kontā.

Sportista pārstāve Aija ansone tikmēr aģentūrai LETA norāda, ka kopā ceļā aizvadītas 11 stundas. Lai gan no Liepājas līdz Gotlandei ir 180 kilometri, tomēr attālums, ko veicis Preiss, ir lēšams no 330 līdz 350 kilometriem.

Ansone atzīmē, ka tas skaidrojams ar to, ka Preisam jūrā nācies pārvietoties "zigzagā", jo tieši pa vējam nebija iespējams burāt.

Burātājam ir reizē liels nogurums un arī gandarījums par paveikto. Preisam šis bija trešais mēģinājums sasniegt izvirzīto mērķi. Kopumā laiks bijis saulains, vējš - mērens.

Ūdenssportists un viņu pavadošā komanda plkst.7.20 atstāja Liepājas ostu, lai veiktu 180 kilometru garu posmu Baltijas jūrā ar vējdēli, un sasniegtu Gotlandes salu. Līdz šim nevienam Latvijas burātājam tas nebija izdevies. Arī Preisam šis bija trešais mēģinājums sasniegt nosprausto mērķi. 

"Divas reizes Baltijas jūra nav vēlējusi man piepildīt šo manu sapni, taču tas ir tikai vairojis un nostiprinājis manu apņēmību. Tagad esmu ar lielāku pieredzi. Šoreiz pastiprinātu uzmanību pievērsu prognozētajiem laika apstākļiem, lai mazinātu mērķa sasniegšanas risku," pirms tam norādīja Preiss. 

Par liepājnieka braucienu studija "Platformafilm" uzņems arī dokumentālo filmu "Sasniegsim augstākās virsotnes". 

Vējš un vispārējie laika apstākļi pietiekoši precīzi prognozējami trīs dienas iepriekš, tāpēc izbraukšanas dienu, vietu un laiku nebija iespējams precizēt ātrāk.

Šī bija garākā distance, ko Preiss jebkad ir mēģinājis veikt atklātā jūrā. Ņemot vērā viļņus, kas vējdēli nedaudz novirzīs no kursa, tika rēķināts, ka Preisam kopā būs jāveic aptuveni 180-200 kilometrus gara distance. 

Iepriekšējo mēģinājumu šķērsot Baltijas jūru Preiss veica 2010.gada augustā, kad viņam izdevās pieveikt divas trešdaļas no iecerētās distances. Toreiz, vējam pastiprinoties līdz 25 metriem sekundē un viļņiem sasniedzot piecu metru augstumu, drošības apsvērumu dēļ brauciens tika pārtraukts. 

Preiss ir vairākkārtējs Latvijas, Eiropas un pasaules čempions vindsērfingā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noslēdzies tradicionālais Stipro Skrējiens

Veiksmīgi noslēdzoties Latvijā lielākajam tautas izturības un piedzīvojumu pasākumam Optibet Stipro Skrējiens, kas pēc ilgāka pārtraukuma atkal notika Ķegumā, atpūtas un sporta kompleksā Zelt...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi