Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas delegācijas jaunākā sportiste Birzule Rio olimpiskajās spēlēs izcīna 24.vietu

Olimpiādes debitante 17 gadus vecā Latvijas burātāja Ketija Birzule piektdien Riodežaneiro olimpisko spēļu sacensības RS:X klasē noslēdza 24.vietā.

Desmitajā braucienā latviete ieņēma 19.vietu, kas bija viņas visaugstāk izcīnītā pozīcija olimpiskajās spēlēs. 11.braucienā viņa finišēja 21.vietā, bet savā pēdējā braucienā ieņēma 23.vietu.

Svētdien notiks izšķirošais finālbrauciens, kurā iekļuva desmit labākās sportistes pēc 12 braucieniem.

Piektdienas regates sākumu aizkavēja sliktie laikapstākļi. Par desmitā brauciena uzvarētāju kļuva ķīniete Čena Peiņa, bet Birzule viņai finišā zaudēja deviņas minūtes un 48 sekundes.

Arī 11.braucienā uzvarēja Peiņa, kurai Birzule zaudēja septiņas minūtes un astoņas sekundes. Ķīnas burātāja bija ātrākā arī 12.braucienā, bet latviete viņai zaudēja septiņas minūtes un 29 sekundes.

Pēc 12 braucieniem līderpozīcijā atrodas Krievijas burātāja Stefānija Jeļfutina, kuras kontā ir 55 punkti. Otrā ar 56 punktiem ir Flavija Tartaglīni no Itālijas, bet trešo vietu ieņem spāniete Marina Alavau Neira, kura ieguvusi 58 punktus.

Savukārt Birzule ar 257 punktiem atrodama 24.vietā 26 burātāju konkurencē.

Pēc 12 braucieniem burātājām neņem vērā sliktāko rezultātu, bet pārējos 11 braucienos nopelnītos punktus saskaita kopā. 13. jeb medaļu braucienā piedalīsies desmit labākās burātājas, un tajā izcīnītie punkti tiks reizināti ar divi.

LETA jau vēstīja, ka Birzule pirmdien pirmajā un otrajā braucienā finišēja 24.vietā, bet trešajā braucienā latviete neiekļāvās laika limitā. Pēc pirmās dienas Latvijas burātāja ierindojās 24.pozīcijā. Savukārt otrajā dienā latviete ieņēma 21., 25. un 26.vietu, kopvērtējumā atkāpjoties uz 25.pozīciju. Tikmēr ceturtdien notikušajos braucienos viņa ieņēma 24., 25. un 23.vietu, saglabājot 25.pozīciju.

Birzule ir ne tikai jaunākā Latvijas delegācijas sportiste, bet arī jaunākā burātāja RS:X klasē. Otra jaunākā ir 19 gadus vecā Jeļfutina, kamēr vecākā dalībniece ir 40 gadus vecā grieķiete Angelika Skarlatu.

Vien 17 gadus vecā Birzule jūnija beigās negaidīti tika pie ielūguma uz olimpiskajām spēlēm.

Jūlijā Birzule Eiropas čempionātā vindsērfingā jaunietēm spēja apsteigt četras konkurentes, ieņemot 19.vietu. Kvalifikācija Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm burāšanas disciplīnā sākās 2014.gadā un noslēdzās šā gada 2.aprīlī Maljorkā. Noslēdzošajās kvalifikācijas sacensībās Maljorkā piecas Eiropas valstis cīnījās par vienu olimpisko spēļu kvalifikācijas kvotu, bet Birzule palika vien 59.vietā 62 dalībnieču vidū.

Latvija Olimpiādē burāšanā atgriezusies pēc 12 gadu pārtraukuma, jo olimpiskajās spēlēs pēdējo reizi valsts tika pārstāvēta 2004.gadā Atēnās, kad startēja Vita Matīse.

Kopumā šajās olimpiskajās spēlēs grasās piedalīties 33 Latvijas sportisti.

Kopš neatkarības atgūšanas Latvija medaļas guvusi katrās Vasaras olimpiskajās spēlēs, turklāt tikai 1996.gadā Atlantā nācās samierināties ar vienu godalgu.

Olimpiskās spēles Riodežaneiro risināsies līdz 21.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi