Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas florbolistu treneris pirms spēles ar zviedriem: Uzvarēt viņus ir neiespējamā misija

Latvijas vīriešu florbola izlasei trešdien pasaules čempionāta mačā bija lieliska bumbiņas kontrole un spēlētāji nesasteidza savus momentus, pēc uzvaras Latvijas Televīzijai atklāja valstsvienības galvenā trenera Arto Rīhimeki asistents Ingus Laiviņš.

Jau ziņots, ka Latvijas florbolisti trešdien sasniedza pasaules čempionāta ceturtdaļfinālu, izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar rezultātu 6:1 (2:1, 0:0, 4:0) pārspējot Slovākiju.

"Nebija nekas daudz jāmaina, jo slovāki iederējās tādā spēles zīmējumā, kādam gatavojāmies šajā ciklā. Nebija nekas jāizdomā no jauna, turpinājām spēlēt to, ko gatavojām. Bija lieliska bumbiņas kontrole, un noteicām toni laukumā, nesasteidzot momentus. Lai gan pirmajos divos periodos rezultāts bija līdzīgs un spēle bija spraiga, tomēr jutāmies pārliecinoši," stāstīja Laiviņš.

Latvijas izlasē pa diviem vārtiem guva Edžus Ceriņš un Klāvs Jansons, bet pa vienam precīzam raidījuma bija Pēterim Trekšem un Rolandam Kovaļevskim. Jaunais Jansons šajā mačā tika pie lielāka spēles laika nekā iepriekšējās cīņās.

"Izskatījām Vācijas spēles video un analizējām katra spēlētāja individuālo sniegumu noteiktās epizodēs. Izdarot secinājumus, sapratām, ka mums ir problēmas ar labās malas uzbrucējiem, kuri nav pietiekami efektīvi, kā gribētos," maiņas virknējumos komentēja Laiviņš.

Latvija ar Slovākiju cīnījās "02" arēnā, maču klātienē noraugoties aptuveni 7000 skatītājiem, no kuriem lielākā daļa bija bērni.

"Uz rīta spēlēm ir uzaicināti daudzi skolnieki, kuri parūpējās par troksni visas spēles garumā. Bija čempionāta cienīga spēles atmosfēra," pauda Laiviņš.

Ceturtdaļfinālā Latvija piektdien cīnīsies ar planētas titulētāko izlasi Zviedriju.

"Saprotam, ka zviedri ir šī turnīra galvenie favorīti. Uzvarēt viņus ir neiespējamā misija, bet jāiet laukumā, jāspēlē un jārāda pats labākais sniegums. Mūsu galvenais uzdevums ir neļaut zviedriem pirmajās minūtēs iegūt lielu pārsvaru. Zviedrija ir labs pretinieks, pret kuru izbaudīt un saprast florbola lielās lietas," secināja Laiviņš.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā sestdien Latvijas komanda ar 3:7 piekāpās Šveicei, nākamajā dienā sensacionāli ar 4:3 apspēlēja turnīra saimnieci un vienu no vadošajām pasaules komandām Čehiju, bet pirmdien ar 4:5 piekāpās Vācijas valstsvienībai.

Latvija pasaules čempionāta finālturnīros piedalījusies desmit reizes, tostarp iepriekšējās deviņas pēc kārtas, četras reizes paliekot uzreiz aiz lielā četrinieka - piektajā vietā. Aizpērn savā laukumā gan Latvijai turnīrs izvērtās ļoti neveiksmīgs, samierinoties ar desmito vietu.

Planētas meistarsacīkstes Čehijas galvaspilsētā Prāgā notiks līdz 9.decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi