Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Otrdiena, 28. maijs
Vilhelms, Vilis

Latvijas otrā rakete Lībietis gatavojas augstākam līmenim

Aizstāvēt titulu Lielupes Futures desmittūkstošniekā un tad pārcelties jau dziļākos ūdeņos - ambiciozus plānus tenisā kaļ cēsnieks Miķelis Lībietis, kurš jau pēc gada ap šo laiku cer pasaules rangā būt ap 150. vietu. Līdz tam gan vēl tāls ceļš ejams (šobrīd viņš ir 425. vietā), bet aizsēdēties trešā līmeņa Futures turnīros viņš negrasās, ko apliecinājis ar pēdējo divu nedēļu uzvarām turnīros Viļņā un Pērnavā.

Jūrmalas Futures turnīrā viņš izlikts ar otro numuru, bet jau pirmajā kārtā nācās raketes krustot ar vēl vienu Latvijas Deivisa kausa komandas dalībnieku Jāni Podžu, kuram pēdējās sezonas nav izvērtušās veiksmīgas, tāpēc iespēju startēt pašmāju nozīmīgākajās starptautiskajās sacensībās viņš ieguva ar ielūgumu. "Tā nebija forša sajūta, kad ieraudzīju, ka pirmajā kārtā pretī būs Jānis. Tas prasīja citādu psiholoģisko noskaņošanos. Nervu spriedze bija ļoti liela, īpaši jau spēles sākumā un pašās beigās. Tas ir raksturīgi spēlēs pret draugu, ar kuru tik daudz laika pavadīts Deivisa kausa spēļu laikā. Tas nav vienkārši," sarunā ar Dienu atzina Lībietis, kurš Jāni Podžu pārspēja divos setos ar 6-4, 6-3. Zīmīgi, ka pirms nedēļas viņu izloze Pērnavas turnīra pirmajā kārtā saveda kopā ar Jāņa (1276. rangā) dvīņubrāli Mārtiņu (770.). "Viņi ir atšķirīga stila spēlētāji, un tās bija ļoti dažādas spēles. Man pašam pirms nedēļas bija personīgas problēmas, kuru dēļ gandrīz neizgāju uz maču pret Mārtiņu, bet beigu beigās viņš, jāatzīst, man arī mazliet atdeva to spēli," atklāja Lībietis.

Viņam otrdien izcīnītā uzvara pār Jāni bija jau vienpadsmitā pēc kārtas, jo pēc pēdējām Deivisa kausa spēlēm viņš triumfēja līdzīga ranga turnīros Lietuvā un Igaunijā. "Esmu labā fiziskajā formā, par ko liecina tas, ka vispār nejūtu nogurumu, lai gan šī bija jau vienpadsmitā spēle divarpus nedēļu laikā," sacīja Lībietis. Viņš atklāja, ka vēl pirms pāris mēnešiem viņam bija nopietnas veselības problēmas, kas liedza parādīt labu sniegumu turnīros Turcijā un Āzijā, taču nu šīs likstas esot aiz muguras. 

Visu rakstu lasiet trešdienas laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi