Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Lietuvas peldētāja Meilutīte sasniedz 100 m brasa finālu; Felpss tiek pie 17.medaļas olimpiskajās spēlēs

Negaidītu panākumu Lietuvai svētdien izcīnīja tikai 15 gadus vecā peldētāja Rūta Meilutīte - vispirms viņa priekšsacīkstēs ar labāko rezultātu kvalificējās pusfinālam, bet vakarā uzrādīja absolūti labāko laiku arī tajā, ar jaunu Eiropas rekordu - 1:05.21 -  nodrošinot vietu finālsacensībās. Tikmēr pie savas 17.medaļas olimpiskajās spēlēs tika ASV peldētājs Maikls Felpss, ASV izlases sastāvā izcīnot sudrabu 4x100 m brīvā stila stafetē.

Svētdienas pirmajā daļā priekšsacīkstēs Meilutīte distanci veica minūtē un 5,56 sekundēs, kas bija labākais rezultāts. Tāpat tas bija visu laiku astotais labākais rezultāts pasaulē šajā distancē, bet Lietuvas rekordu Meilutīte laboja par vairāk nekā sekundi. Savukārt vēlāk vakara sesijā notikušajā pusfinālā Meilutīte sasniedza jaunu Eiropas rekordu, distanci veicot minūtē un 5,21 sekundē. Sportiste tādējādi atkal labojusi arī Lietuvas rekordu, bet jau pirmdienas vakarā peldēs finālā.

Vēl vienu panākumu Lietuvai svētdien sasniedza Ģjiedrus Titens, kurš ieņema 8.vietu 100 m brasa distancē vīriešiem. Par olimpisko čempionu ar jaunu pasaules rekordu (58, 46 s) kļuva Dienvidāfrikas Republikas peldētājs  Kamerons van der Burgs, sudrabs Kristianam Sprengeram (Austrālija), bet bronza tika amerikānim Brendanam Hansenam.

ASV peldētāja Dana Volmere kļuvapar pirmo peldētāju vēsturē, kas 100 metru tauriņstila distanci veikusi ātrāk par 56 sekundēm - viņa finišēja pēc 55,98 sekundēm, ar jaunu pasaules rekordu izcīnot zeltu. Otrajā vietā finišēja ķīniete Jinga Lu, kura amerikānietei piekāpās par 0,89 sekundēm, bet pie bronzas medaļas tika Alīsija Koutsa no Austrālijas, kura atpalika vēl par 0,07 sekundēm.

Francijai divas zelta medaļas, Felpsam - septiņpadsmitā. 

Pie divām zelta medaļām svētdien peldēšanas finālos tika Francija. Vispirms 400 m brīvā stila finālā sievietēm ar jaunu olimpisko rekordu uzvarēja Kamilla Mufā - 4:01.45. No uzvarētājas 0,32 sekundes atpalika amerikāniete Elisone Šmita, kura uzstādījusi jaunu Amerikas rekordu, bet pie bronzas tika Rebeka Edlingtone no Lielbritānijas, atnesot mājiniekiem otro medaļu šajās olimpiskajās spēlēs.

Savukārt vakar nagla bija 4x100 metru brīvā stila stafete kungiem - Francijas izlase sakāva ASV tieši pēdējā posmā, kurā amerikāņiem startēja Raiens Lohte, izcīnot zeltu. Francijas kvartets Amorī Levo, Fabjēns Žilo, Klemāns Lefers un Janiks Agnels finiša līniju šķērsoja pēc trim minūtēm un 9,93 sekundēm, bet ASV komanda uzvarētājiem piekāpās par 0,45 sekundēm. Trešie finišēja Krievijas peldētāji.

ASV izlases rindās pie sudraba godalgas tika Maikls Felpss, kurš pirms četriem gadiem Pekinas Olimpiādē izcīnīja astoņas zelta medaļas. Tas nozīmē, ka ar 17 olimpiskajās spēlēs izcīnītām godalgām Felpss tagad tikai par vienas godalgas tiesu atpaliek no visu laiku labākā rezultāta, kas pieder padomju vingrotājai Larisai Latiņinai.

Kā ziņots, Felpss Londonas olimpiskajās spēlēs startēs septiņās disciplīnās - 100 un 200 metros tauriņstilā, 200 un 400 metru kompleksajos peldējumos, kā arī trijās stafetēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: LOK prezidenta amata kandidātu diskusija

Otrdien, 28. maijā, notika žurnāla Sporta Avīze rīkotā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidenta amatu kandidātu tiešraides diskusija, kuru vadīja sporta žurnālists Normunds Melderis.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi