Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lijcam EČ bronza Formula 4 ātrumlaivām Alūksnē; notikusi arī smaga avārija

Šajā nedēļas nogalē, no 15.līdz 17.jūlijam Eiropas labākie Formula 4 ātrumlaivu klases piloti pulcējās Alūksnē. Latviju Eiropas čempionātā ātrumlaivās pārstāvēja trīs labākie šīs klases piloti - Nils Slakteris, Nikita Lijcs un Niklāvs Parolis - Lijcam summā tiekot pie bronzas godalgas.

Uz starta līnijas sacensībās stājās rekordliels ātrumlaivu pilotu skaits - 16 labākie sportisti cīnījās par Eiropas čempiona titulu.

Jau pirmajā sacensību dienā sestdien sportisti startēja divos Eiropas čempionāta braucienos. Pēc kvalifikācijas braucienā iegūtajiem punktiem Lijcs startēja no 4.pozīcijas, Nils Slakteris bija devītais, bet Parolis startēja no 15.pozīcijas. Pirmajā sacensību braucienā līderpozīciju ieņēma Igaunijas pilots Stefans Ārands. Lijcs finišēja trešais, Slakteris izcīnīja 7.vietu, savukārt Parolis  - 12.pozīciju.

Dažas stundas vēlāk notikušajā otrajā braucienā Lijcs ieguva 4. vietu, Slakteris bija 11. pozīcijā un Parolis trīspadsmitais.

Svētdiena, kas bija otrā sacensību diena, iesakās ar sauli, bet pavisam neilgi pirms Formula 4 starta sākās lietus. Mūsu sportistiem izdevās uzlabot savu rezultātu un pēc pirmā brauciena Nikita Lijcs finišu sasniedza otrais, Nils Slakteris 9. un Niklāvs Parolis 14.

Eiropas čempions Formulā 4 tiek noteikts ņemot vērā trīs labāko braucienu kopvērtējumu un tā, kā šajās sacensībās nebija izvirzījies viens konkrēts sacensību līderis, tad arī ceturtajā braucienā startēja visi ātrumlaivu piloti.

Tieši pirms starta atkal mainījās laikapstākļi, sākoties spēcīgam lietum un vējam. Ceturtajā braucienā notika arī pirmais negadījums.

Pēc atkārtota starta, neveicot pilnu pirmo apli, notika vēl nopietnāka sadursme starp Slaktera un soma Lehto Tino ātrumlaivām. Somijas pilota vadītā ātrumlaiva, veicot apdzīšanas manevru līkumā, ietriecās Slaktera laivā. Tika pacelts sarkanais karogs un sacensības uz laiku pārtrauktas.

Pēc profesionāli veiktajiem glābšanas darbiem Somijas pilots tika nogādāts mediķu rokās, savukārt Slakteris nopietni necieta un pat vēlējās palīdzēt glābšanas darbos. Sadursmes laikā tika nopietni bojātas abu pilotu F4 ātrumlaivas, tāpēc viņi no sacensībām izstājās.

 

Pēc ilgākas pauzes tika dots atkārtots starts noslēdzošajam F4 braucienam, kas šoreiz notika bez starpgadījumiem un pirmais finišu sasniedza Igaunijas pilots Ārands.

Kopvērtējumā, ņemot trīs labāko braucienu rezultātus, par Eiropas čempionu Formula 4 klasē kļuva Ārands, pie bronzas tiekot Lijcam. Slakteris ierindojās 11.vietā, bet Parolim 13.vieta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi