Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Lisabonā ar tīģeru acīm: Latvijas regbija 7 izlase sāk cīņu par Rio olimpisko ceļazīmi

Guvuši savas paaudzes nozīmīgāko panākumu Latvijas regbijā, valstsvienības spēlētāji nav gulējuši uz lauriem un pēdējās trīs nedēļas nopietni gatavojās Eiropas olimpiskajam kvalifikācijas turnīram regbijā 7, kas šajā nedēļas nogalē risināsies Lisabonā. Jā, izlasē apzinās, ka izredzes izcīnīt vietu trijniekā ir niecīgas un vēl mazākas ir iespējas pēc tam uzvarēt pēdējā kvalifikācijas grupā konkurencē ar pasaules elites regbistiem, taču komanda cenšas izdarīt visu iespējamo, lai pēc tam ar paveikto varētu lepoties.

Latvijas regbija 7 izlase jūnijā divos sabraukumos Estergomā (Ungārija) un Gdaņskā (Polija) izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionāta A divīzijā, kas ir otrs spēcīgākais līmenis Eiropā pēc Grand Prix divīzijas. Liela nozīme panākuma gūšanā bija lietuviešu trenera Edmunda Ščavinska piesaiste. "Izjūtam, kāpēc lietuvieši mums regbijā ir par galvas tiesu priekšā. Tas ir attieksmes jautājums. Ščavinsks jau pagājušajā gadā, sākot strādāt ar izlasi, ambiciozi pateica, ka būsim savas divīzijas labāko astoņniekā, un to arī paveicām," izlases menedžeris Kaspars Jēkabsons sarunā ar Dienu raksturoja kaimiņvalsts speciālista apņēmību. "Šovasar, kad viņš teica, ka būsim četriniekā, taču jātiecas uz trešo vietu, biju pat nelielā šokā, taču viņš apgalvoja, ka, ar tādu attieksmi trenējoties, rezultātam ir jābūt, un tāds tiešām bija."

Paveiktais spārnojis gan spēlētājus, gan pārējo izlases personālu tiekties uz vēl augstākiem mērķiem. Drīz pēc atgriešanās no Gdaņskas sākusies trīs nedēļu ilga treniņnometne, un apstākļi radīti tuvu profesionāliem, lai gan spēlētāji joprojām paralēli treniņiem arī strādā. Uzrunāti vairāki ārzemēs spēlējoši regbisti, un viens no viņiem - Dāvis Jansons -, kurš no 12 gadu vecuma dzīvo un spēlē Jaunzēlandē, arī atsaucies un pirmdien pievienojies komandai.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 15.jūlija, laikrakstā Diena

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šilovs: Nevarēju pievilt komandas biedrus

Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs, aizvadot ceturto spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, centies parādīt savu labāko sniegumu, lai nepieviltu komandas biedrus, sarunā ar Zie...

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi