Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LOK galveno amatpersonu vēlēšanas notiks pastiprinātas epidemioloģiskās drošības apstākļos

Pēc konsultācijām ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) nolemts pastiprināt epidemioloģiskās drošības prasības 10.jūlijā gaidāmās Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālā asamblejas dalībniekiem, informē LOK.

Pēc konsultācijām ar SPKC nolemts, ka personām, kuras bija apmeklējušas Latvijas Futbola federācijas (LFF) 3.jūlija kongresu "Elektrum" Olimpiskajā centrā, obligāti jāveic Covid-19 tests pēdējo divu dienu laikā pirms Ģenerālās asamblejas un tam ir jābūt negatīvam. Tikai tad iespējams apmeklēt LOK Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesiju.

Visiem LOK Ģenerālās asamblejas dalībniekiem būs jāaizpilda speciāla ar Covid-19 saistīta apliecinājuma forma, dalībniekiem tiks veikta attālinātā ķermeņa temperatūras mērīšana, būs jāievēro divu metru distance un, ja nepieciešams, būs jālieto dezinfekcijas līdzekļi, individuālās aizsargmaskas un cimdi.

Ņemot vērā Covid-19 ierobežošanas un piesardzības pasākumus, LOK Ģenerālās asamblejas sesijā piedalīties varēs tikai LOK biedru - olimpisko sporta veidu federāciju un Latvijas Olimpiešu kluba - divi pilnvaroti pārstāvji, kā arī izvirzītie kandidāti ievēlēšanai par LOK individuālajiem locekļiem.

LOK Ģenerālajai asamblejai bija jānotiek 20.martā, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ tā tika pārcelta uz nenoteiktu laiku.

Ievēlēšanai par individuālajiem locekļiem, prezidentu, ģenerālsekretāru, kā arī par Izpildkomitejas un Revīzijas komisijas locekļiem LOK biedri ir izvirzījuši 72 kandidatūras.

LOK prezidenta amatam ir izvirzīts viens kandidāts - LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, arī LOK ģenerālsekretāra amatam ir izvirzīts viens kandidāts - LOK Izpildkomitejas loceklis un Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Kā LOK individuālo locekļu kandidāti ir izvirzīti 40 pretendenti, uz LOK 19 Izpildkomitejas locekļa amatiem ir izvirzītas 33 personas, bet uz trīs LOK Revīzijas komisijas locekļa amatiem pretendē deviņi kandidāti.

LOK Ģenerālās asamblejas laikā notiks individuālo locekļu, LOK prezidenta, ģenerālsekretāra, Izpildkomitejas, viceprezidentu un Revīzijas komisijas locekļu vēlēšanas, kā arī tiks apstiprināts 2019.gada pārskats un 2020.gada Ieņēmumu - izdevumu tāme.

Pēc LOK darbības atjaunošanas 1988.gadā tai ir bijuši divi prezidenti. No 1988. līdz 2004.gadam LOK prezidents bija Vilnis Baltiņš, bet no 2004.gada LOK prezidents ir Aldons Vrubļevskis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi