Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LOK nosūtījusi IZM papildu priekšlikumus organizētu nodarbību atjaunošanai

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar olimpisko sporta veidu federācijām sagatavojusi papildu priekšlikumus organizētu sporta aktivitāšu norisei individuālajām un komandu sporta nodarbībām, ievērojot nepieciešamos drošības pasākumus. Norādītie priekšlikumi otrdien ir nosūtīti Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), vēsta LOK.

Atbalstot IZM veikto darbu, sagatavojot lēmuma projektu par pakāpenisku, pārdomātu, drošu organizētu sporta treniņu atjaunošanu svaigā gaisā, konsultējoties ar Saeimas Sporta apakškomisijas vadītāju Sandi Riekstiņu un IZM Sporta departamenta direktoru Edgaru Severu, ir sagatavoti un apkopoti 17 Olimpisko sporta veidu federāciju papildus priekšlikumi, kas sistematizēti 13 ieteikuma grupās.

Priekšlikumi paredz treniņprocesa organizēšanu sporta veidos treniņu grupās - 3, 5, 10 vai 15 dalībnieki; individuālas nodarbības ar treneri; izsniegtā inventāra dezinfekciju; stingru distances ievērošanu - 2x2m, tieša savstarpēja kontakta izslēgšanu; koplietošanas telpu neizmantošanu un citi priekšlikumi. 

"Šobrīd sportistu ikdienas treniņu darbs praktiski ir apstājies. Konsultējoties ar sporta veidu federācijām un Izglītības un zinātnes ministriju, uzskatām, ka šobrīd nodarbības ārpus telpām, svaigā gaisā var tikt atjaunotas, ievērojot visus nepieciešamos veselības drošības pasākumus", atklāj LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. "Izpildot treniņu programmu, vienlaikus ir jādomā ne tikai par sportiskās meistarības pilnveidošanu, bet arī par sportistu, treneru un apkalpojošā personāla veselību."

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Veselības ministrija (VM) un Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) pirmdien tiekoties panākušas vienošanos, ka IZM vēl šonedēļ izstrādā rekomendācijas sporta nodarbību norisei un tad virza priekšlikumu skatīšanai valdībā, prese konferencē žurnālistiem pavēstīja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Viņš atklāja, ka ministriju pārstāvji runājuši par sporta nodarbībām ārpus telpām, gan individuālajām sporta nodarbībām, gan komandu sporta nodarbībām, ievērojot zināmu distancēšanos.

Tāpat tika apspriesti dažādi papildus apstākļi, piemēram, personīgā sporta inventāra līdzņemšana. Vienlaikus ministrijas vienojās, ka sporta nodarbības tiks atļautas cilvēkiem vecumā virs septiņiem gadiem un līdz 65 gadiem.

Līdz 12.maijam Latvijā saistībā ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Neatkarīgi no to apmeklētāju skaita ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšanas pulcējoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi