Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LOK novērtē Latvijas olimpiešu kopējo sniegumu Tokijā kā labu

Izpildkomitejas sēdē izvērtējot olimpiešu sniegumu Tokijas olimpiskajās spēlēs, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sportistu sniegumu starptautiskajās sacensībās novērtējusi kā labu, aģentūru LETA informēja LOK mārketinga dienesta vadītāja Dace Gulbe.

LOK prezidents Žoržs Tikmers atzina, ka XXXII olimpiādes spēlēs Tokijā Latvijas komanda ir parādījusi labu sniegumu, kas visiem atmiņā paliks ar olimpiskajai kustībai vēsturiskiem un neaizmirstamiem mirkļiem, ko ar savu izcilo sniegumu sagādāja basketbola 3x3 zelta komanda un svarcēlājs Artūrs Plēsnieks, izcīnot bronzas medaļu. 

Kā norādīja Tikmers, ir arī sporta veidi, kuriem paškritiski ir jānovērtē sportistu sniegums Tokijā, meklējot cēloņus un likumsakarības ne īpaši veiksmīgiem atlētu startiem, kā piemēram, tenisā, vieglatlētikā, peldēšanā vai BMX. 

"Tas ir svarīgi, lai objektīvi izsvērtu šo federāciju pārstāvēto sporta veida talantu potenciālu un nepieciešamos ieguldījumus tā attīstībai, gatavojoties jau nākamajām olimpiskajām spēlēm "Parīze2024"," sacīja Tikmers.

Lai pēc iespējas labāk sagatavotos nākamajām olimpiskajām spēlēm Parīzē, LOK izpildkomiteja pilnvaroja LOK valdi izvērtēt iespēju palielināt finansējuma apjomu Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) zelta sastāvā iekļautajiem sportistiem, motivējot gatavoties sacensībām Francijā 2024.gadā. 

Tāpat valdei būs jānodrošina vismaz viena kvota katrai vasaras individuālai olimpisko sporta veidu federācijai LOV bronzas sastāvā, ka arī kopīgi ar sporta veidu federācijām pēc nepieciešamības jāsagatavo un jāiesniedz pieprasījums Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) tālākai virzībai Nacionālajā Sporta padomē tehniskā atbalsta programmas "Parīze2024" līdzfinansējuma nodrošināšanai. 

Izpildkomiteja uzdeva arī vienkāršot aprēķina kārtību un saglabāt stabilu pabalstu sistēmu sportistiem un atbalsta personālam, iesaistot lēmumu sagatavošanā federāciju valdes, kā arī uzdots turpmāk nodrošināt finansējumu olimpiskajās spēlēs nepieciešamā starta ekipējuma iegādei.

LOV valdei ir jāpaplašina fizioterapijas un vispārējās fiziskās sagatavotības pakalpojumu pieejamība treniņu un sacensību laikā Latvijā un ārvalstīs LOV zelta sastāva sportistiem, saskaņā ar LOV konsultatīvajā padomē apstiprinātu plānu. 

Pievēršot īpašu uzmanību sportistu psiholoģiskajai sagatavotībai un noturībai, LOV ir uzdots sagatavot priekšlikumus atlētu psiholoģiskā atbalsta nodrošināšanai, tai skaitā Covid-19 apstākļos, izskatot iespēju piesaistīt šim mērķim ārpakalpojumu un informējot par šo iespēju LOV sportistus un to atbalsta personālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi