Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

LOK prezidenta amatam izvirzīts vienīgi līdzšinējais ģenerālsekretārs Tikmers

20.februārī noslēdzās Olimpisko sporta veidu federāciju pieteikumu iesniegšanas termiņš uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) vēlētajiem amatiem. LOK biedri ievēlēšanai par individuālajiem locekļiem, prezidentu, ģenerālsekretāru, kā arī par Izpildkomitejas un Revīzijas komisijas locekļiem ir izvirzījuši 71 kandidatūru, vēsta LOK preses dienests.

“Esmu gandarīts par Olimpisko sporta veidu federāciju atbildīgo attieksmi un vēlmi piedalīties Latvijas vadošās sporta organizācijas darbā, jo savas tiesības izvirzīt kandidātus uz LOK vēlētajiem amatiem ir izmantojušas 36 no 39 Latvijā reģistrētajām Olimpisko sporta veidu federācijām”, atzīst LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. “71 izvirzīto kandidātu vidū ir izcili sportisti un treneri, Olimpisko sporta veidu federāciju un organizāciju vadītāji, uzņēmēji un sporta nozares darbinieki.”

LOK prezidenta amatam ir izvirzīts viens kandidāts – līdzšinējais LOK ģenerālsekretārs un olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers, savukārt LOK ģenerālsekretāra amatam arī ir izvirzīts viens kandidāts – līdzšinējais LOK Izpildkomitejas loceklis un Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Kā LOK individuālie locekļi ir izvirzīti 40 kandidāti, uz LOK Izpildkomitejas locekļa amatiem ir izvirzītas 32 personas, bet uz LOK Revīzijas komisijas locekļa amatiem pretendē 9 kandidāti.

Norādītā informācija atspoguļo federāciju elektroniski un personiski līdz 2020.gada 20.februāra pulksten 24:00 iesniegtajos pieteikumos iekļautos kandidātus.

Sakarā ar to, ka pieļaujama federāciju pieteikumu iesniegšana, izmantojot pasta sūtījumu ar 20.februāra pasta zīmogu, šī informācija tiks atjaunināta atbilstoši saņemtajiem federāciju pasta sūtījumiem.

Saskaņā ar LOK Izpildkomitejas 2020.gada 4.februāra lēmumu Nr. 6.4.2.,  pilni kandidātu saraksti tiks vienlaicīgi publicēti LOK oficiālajā mājaslapā internetā www.olimpiade.lv, ne vēlāk kā 5 darba dienu laikā pēc pieteikšanas termiņa beigām, tas ir līdz 27.februārim.

Izvirzīto amatu pretendentu iesniegtās programmas un cita aktuālā informācija tiks publicēta LOK oficiālajā mājaslapā internetā www.olimpiade.lv, šā gada 6.martā.

Pēc LOK darbības atjaunošanas 1988.gadā tai ir bijuši divi prezidenti. No 1988. līdz 2004.gadam LOK prezidents bija Vilnis Baltiņš, bet no 2004.gada LOK prezidents ir Aldons Vrubļevskis.

LOK Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesija notiks 2020.gada 20.martā plkst.10.00 (reģistrācija no plkst.9.00) "Radisson BLU Daugava Hotel", Kuģu ielā 24, Rīgā.

LOK Ģenerālās asamblejas laikā notiks LOK prezidenta, ģenerālsekretāra, Individuālo locekļu, Izpildkomitejas un Revīzijas komisijas locekļu vēlēšanas, kā arī tiks apstiprināts 2019.gada pārskats un 2020.gada Ieņēmumu – izdevumu tāme.

Sīkāka informācija par gaidāmo LOK Ģenerālās asamblejas pārskata - vēlēšanu sesiju ir atrodama ŠEIT

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi