Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LOK un Latvijas Sporta muzejs veidos Olimpiešu goda zāli

Gatavojoties Latvijas simtgades svinībām, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) un Latvijas Sporta muzejs ir ieplānojis izveidot pastāvīgu muzeja ekspozīciju _Latvijas Olimpiešu Goda zāle – Zelts. Sudrabs. Bronza, kura stāstīs par Latvijas Olimpiešu gaitām un sasniegumiem Olimpiskajās spēlēs.

Lai sāktu darbu pie šādas Goda zāles izveides, trešdien Latvijas Sporta muzejā tika parakstīts sadarbības līgums, kas paredz ne tikai ekspozīcijas izveidi, bet arī sadarbību Olimpiskās un sporta izglītības jomā, Latvijas Olimpiešu un sporta vēstures izpētes, pētniecības un apguves ziņā, sporta un Olimpiskās vēstures muzeja krājumu papildināšanā un pilnveidošanā u.c. jomās.

Sadarbības līgumu parakstīja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un Latvijas Sporta muzeja direktore Agra Brūne un tas ir spēkā līdz 2020.gada 31.decembrim.

“Viens no Latvijas Olimpiskās komitejas mērķiem ir veicināt Olimpisko izglītību, veidojot un realizējot ar Olimpisko kustību saistītas izglītības un kultūras programmas”, atzīst Vrubļevskis. “Mūsu, kā organizācijas, un Latvijas Sporta muzeja intereses šajā jautājumā sakrīt, līdz ar to esmu gandarīts, ka tiks izmantots abu iestāžu rīcībā esošais resurss un intelektuālais potenciāls”. Sadarbības apliecinājumam LOK prezidents dāvāja Sporta muzejam Latvijas Olimpiešu sporta tērpu no Rio-2016 kolekcijas, kā arī vēsturisku Latvijas Ziemas sporta savienības Valdes sēžu protokolu grāmatu par periodu no 1930.gada janvāra līdz 1940.gada janvārim.

Sadarbības līguma ietvaros tiks arī īstenoti kopīgi izstādes un lekciju projekti, tajā skaitā publisku sporta un kultūras pasākumu laikā, kā arī noritēs sadarbība Eiropas Savienības un citu starptautisku fondu finansējuma piesaistes jomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi