Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Mājinieks Kovaļenko izcīna 5.vietu Mihaila Tāla piemiņas turnīrā ātrajā šahā

Visaugstākos panākumus Latvijas šahistu vidū Mihaila Tāla piemiņas turnīrā ātrajā šahā trešdien guva lielmeistars Igors Kovaļenko, kurš ierindojās augstajā 5.vietā. Turnīrā triumfēja Krievijas šahists Vladimirs Fedosejevs.

Fedosejevs turnīra 11 kārtās iekrāja 9,5 punktus, kamēr Kovaļenko kontā bija 8,5 punkti.

Otrdien norisinājās pirmās sešas sacensību kārtas, pēc kurām vadībā izvirzījās Spānijas lielmeistars Migels Munjoss. Viņš izcīnīja uzvaras visās sešās partijās. Pieci šahisti bija sakrājuši pa 5,5 punktiem, bet vēl deviņiem, viņu vidū arī Latvijas pārstāvjiem Kovaļenko un Ņikitam Meškovam, bija pa 5 punktiem.

Kovaļenko apspēlēja arī Spāniju pārstāvošo Rīgā dzimušo lielmeistaru Alekseju Širovu, bet vienīgo zaudējumu turnīra pirmajā dienā viņš pēdējā kārtā cieta līderu cīņā pret Munjosu. Tikmēr Meškovs punktu zaudēja otrajā kārtā pret lietuvieti Soli Laimuti.

Izšķirošajā turnīra fāzē spēcīgākais izrādījās Fedosejevs, kurš 273 dalībnieku konkurencē 11 kārtu laikā ne reizi nezaudēja, svinēja 8 uzvaras un trīsreiz spēlēja neizšķirti, kopumā sakrājot 9,5 punktus.

2.vietā ar 9 punktiem ierindojās Čehijas šahists Davids Navara, kurš "Grand Prix" sacensībās Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) zaudēja pirmajā kārtā un iesaistījās ātrā šaha sacensībās. Vēl septiņi dalībnieki sakrāja pa 8,5 punktiem. Labāki papildrādītāji 3.vietā izvirzīja dāņu izcelsmes Vācijas šahistu Rasmusu Svani.

8,5 punktus iekrāja arī Kovaļenko, kuram visās piecās partijās otrajā sacensību dienā pretinieki bija lielmeistari ar augstāku vietu pasaules reitingā. Tomēr Latvijas lielmeistars svinēja divas uzvaras - pār Fēru salu pārstāvi Helgiju Damu Zisku un pēdējā kārtā pār rumāni Konstantīnu Lupulesku - un pakāpās uz 5.vietu. Savukārt Meškovs ar astoņiem punktiem ierindojās 17.vietā, septiņi punkti Normundam Miezim (35.vieta), Vladimiram Svešņikovam (40.vieta), Laurai Rogulei (53.vieta) un Ilzei Bērziņai (59.vieta). Širovs ar 7,5 punktiem ieņēma 23.vietu.

Ātrā šaha sacensībās katram no dalībniekiem partijai ir piešķirtas 15 minūtes apdomas laika, par katru gājienu pieskaitot klāt vēl 5 sekundes. Uzvarētājs tika noskaidrots pēc Šveices sistēmas.

Ceturtdien turpat, viesnīcas "Radisson Blu Latvija" "Omega" zālē, sāksies turnīrs ātrspēlē, dalībniekiem partijai atvēlot trīs minūtes un divas sekundes par katru izdarīto gājienu. Sacensības ilgs visu dienu un beigsies pulksten 19:30 ar noslēguma ceremoniju un preses konferenci. Dalībnieku pulku iespējams papildināt tiem šahistiem, kuri būs beiguši savas gaitas "Grand Prix" turnīrā, kas vienlaicīgi Rīgā notiek LNB.

Kopējais sacensību balvu fonds ir 35 000 eiro - ātrajā šahā 25 000 eiro, bet ātrspēlē - 10 000 eiro. Ieeja skatītājiem ir bez maksas.

Papildus šaha notikumiem pieaugušajiem no 19. līdz 24.jūlijam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) notiks starptautiskais turnīrs "Rīgas brīvdienas 2019", kurā tiks noskaidroti spēcīgākie šahisti bērnu vidū.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi