Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Martins Dukurs: Beidzot ar brāli varu stāvēt uz pasaules čempionāta goda pjedestāla

Pasaules labākais skeletonists Martins Dukurs pēc piektdien izcīnītās uzvaras Vācijas trasē Vinterbergā notikušajā pasaules čempionātā pauda prieku, ka viņam beidzot ar brāli Tomasu izdevies kopā stāvēt uz goda pjedestāla tik augstas raudzes sacensībās.

Kā zināms, M.Dukurs piektdien trešo reizi karjerā tika kronēts par pasaules čempionu, kamēr viņa brālis Tomass bija trešais, pirmo reizi savā karjerā izcīnot medaļu šāda līmeņa sacensībās.

"Piektdien aizvadīju divus labus braucienus un veicu divus labus starta ieskrējienus. Protams, man bija svarīgi izcīnīt uzvaru šajā pasaules čempionātā. Zinu, ka Krievijas skeletonisti īpaši koncentrējas Eiropas un pasaules čempionātiem, kamēr Pasaules kausam ne tik ļoti. Katrs panākums ir īpašs, tāpēc esmu ļoti priecīgs par uzvaru Vinterbergā," sarunā ar aģentūru R-Sport izcēla M.Dukurs.

Skeletonists pauda prieku, ka beidzot arī viņa brālim Tomasam izdevies tik pie medaļas tik augstas raudzes sacensībās. "Beidzot kopā ar brāli varu stāvēt uz pasaules čempionāta goda pjedestāla. Kopā trenējamies, un redzu, ka augstu panākumu sasniegšanai viņam vienmēr pietrūcis pavisam nedaudz. Taču nu viņam tas ir izdevies, tāpēc varu būt divtik priecīgs."

Zīmīgi, ka pirms izšķirošajiem braucieniem viens no M.Dukura sponsoriem atsūtījis motivējošu e-pasta vēstuli. "Mums komandā kādreiz strādāja šveicietis Gregors Štēli, kurš pats savulaik trīs reizes kronēts par pasaules čempionu. Tā nu sponsors rakstīja, ka es būšu īsts čempions, ja man izdosies trešo reizi uzvarēt pasaules čempionātā."

Tikmēr T.Dukuram pirms noslēdzošajiem diviem pasaules čempionāta braucieniem šķitis, ka cīņa par trešo pozīciju izvērtīsies sīvāka.

"Tomēr trešajā braucienā man izdevās palielināt pārsvaru pār konkurentiem. Nedomāju, ka tā notiks, jo uzskatīju, ka cīņa notiks par sekundes simtdaļām," uzsvēra sportists, kurš atbildīgajās sacensībās nereti palicis uzreiz aiz labāko trijnieka. "Varētu teikt, ka jau biju pieradis pie tā. Taču tāds ir sports - reizēm uzvari, reizēm zaudē. Taču, tiešām, man daudz reižu bijušas ceturtās vietas. Varbūt tā ir karma."

"Kopumā ar sezonu esmu apmierināts, jo Pasaules kausa kopvērtējumā izcīnīju otro vietu, kamēr Eiropas un pasaules čempionātos - trešo," piebilda T.Dukurs.

Iepriekš M. Dukurs par pasaules čempionu bija kļuvis 2011. un 2012.gadā.

Pasaules labākais skeletonists M. Dukurs šosezon uzvarēja sešos no astoņiem aizvadītajiem Pasaules kausa posmiem un jau pirms noslēdzošā posma bija garantējis sev iespēju sezonu sesto reizi noslēgt kopvērtējuma pirmajā vietā.

Šosezon M.Dukurs posmos Leikplesidā (ASV), Kalgari (Kanāda) un Altenbergā (Vācija) izcīnīja uzvaru, kamēr ikreiz uzreiz aiz viņa bija T.Dukurs, bet pēc tam Kēnigzē (Vācija) M.Dukurs palika otrais un pārtrauca uzvaru sēriju, kamēr T.Dukurs bija vien astotais. Vēlāk posmā Sanktmoricā (Šveice) M.Dukurs atgriezās uz uzvaru takas, ko turpina joprojām, bet T.Dukurs ierindojās piektajā vietā. Laplaņā T.Dukurs bija trešais, Īglsā - astotais, bet noslēdzošajā posmā Sočos palika ceturtais.

Kopumā, skaitot arī iepriekšējo sezonu, Dukuri līdz sacensībām Kēnigzē bija izcīnījuši četras dubultuzvaras pēc kārtas, bet M.Dukurs nepārspēts bija palicis astoņās Pasaules kausa sacensībās pēc kārtas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi