Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Mārupē atklās jaunu BMX trasi

22. septembrī Mārupē notiks jaunas BMX trases atklāšana, kuras laikā apmeklētāji varēs  izjust īstu olimpisko gaisotni, jo trasē norisināsies arī šīs sezonas BMX noslēguma sacensības. Tajās vairāk kā 200 BMX riteņbraucēji no visas Latvijas cīnīsies par OPEN un Mārupes BMX balvām, informē Mārupes novada dome.

Izveidotā BMX trase ir projekts, kas ar Mārupes novada Domes, biedrības Pierīgas partnerības un Lauku atbalsta dienesta atbalstu tapis pēc iedzīvotāju - Mārupes BMX kluba dalībnieku - idejas un iniciatīvas. „Esot aktīvā sporta entuziastiem, bija vēlēšanās radīt Mārupē atpūtas parku, kurā iedzīvotājiem sportiski pavadīt savu brīvo laiku un profesionāli attīstīt olimpisko BMX riteņbraukšanas sporta veidu. 2010. gadā sākām darboties pie šīs idejas īstenošanas,” stāsta kluba valdes priekšsēdētājs Guntis Ruskis.

Kopā ar pašvaldību izstrādātais idejas realizācijas modelis paredz trases 2.72 hektāru lielajā teritorijā arī slidotavu ziemā un skrituļošanas laukumu pārējā sezonā. Nākotnes iecere ir izbūvēt slēgta tipa angāru, lai ar BMX varētu braukt cauru gadu. Patlaban trases reljefs ar šķēršļiem un virāžām izveidots tā, lai tajā varētu trenēties bērni jau no trīs gadu vecuma. Daloties domās par parka attīstību, G.Ruskis atzīst, ka „līdz šim trases veidošanā vairākās talkās daudz  palīdzējuši aktīvā dzīvesveida atbalstītāji no Mārupes un blakus esošajiem novadiem. Arī turpmāko ieceru īstenošana ir ļoti saistīta ar iedzīvotāju, īpaši uzņēmēju, vēlmi būt sociāli atbildīgiem un aktīvi iesaistīties”.

Mārupē notiekošās BMX sezonas noslēguma sacensības ir pirmās, kurās Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) licencētajiem braucējiem organizatori nodrošinājuši bezmaksas dalību. Kā norāda G.Ruskis: „Tā ir dāvana Latvijas, Igaunijas un Lietuvas klubiem, un, lai virzītu šādu praksi citviet, reizē arī izaicinājums BMX sacensību organizatoriem.”

BMX trases atklāšana Tīraines dārzu ielā 6 notiks plkst. 13.00, sezonas noslēguma sacensības sāksies plkst. 14.00. Pasākumu organizē biedrība Mārupes BMX klubs sadarbībā ar LRF, Mārupes novada Domi, biedrību Mārupes uzņēmēji un uzaicinātiem tiesnešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi