Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

MSĢ steidzami nepieciešami 500 000 latu, lai skola varētu uzsākt nākamo mācību gadu

Murjāņu Sporta ģimnāzijai steidzami nepieciešami 500 000 latu, lai skola varētu uzsākt nākamo mācību gadu. Šī nauda nepieciešama skolas katlumājas un virtuves rekonstrukcijai. Taču vienlaikus ir jādomā par daudz nopietnākiem finanšu ieguldījumiem, lai savestu kārtībā MSĢ, kura šobrīd ir bēdīgā stāvoklī. Tā pēc vizītes MSĢ norādīja Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs (SC).

"Murjāņu sporta skola gadu desmitiem ir bijusi mūsu labāko sportistu kalve, šeit likti pamati pasaules mēroga sasniegumiem. Izstaigājot skolu, lieku reizi pārliecinājāmies, cik bēdīgā stāvoklī atrodas tās saimniecība," teica I.Klementjevs.

Izglītības un zinātnes ministrijā patlaban strādā darba grupa, kurai līdz aprīļa beigām jāsniedz priekšlikumi valdībai par MSĢ tālāko darbību un nepieciešamo finansējumu. Skolas direktors Ēvalds Goba skaidroja plānus, kā sakārtot un padarīt efektīvāku Murjāņu saimniecību. Šogad MSĢ budžetā atvēlēts viens miljons latu, taču šī summa sedz tikai pedagogu atalgojumu un komunālos maksājumus.

Apakškomisijas deputāts Gunārs Rusiņš, akcentējot skolas audzēkņu daudzos sasniegumus, izteica atbalstu papildu finansējuma piesaistei skolas saimniecības sakārtošanai.

Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktore Agra Brūne atzina, ka skolai nebija paveicies ar iepriekšējiem direktoriem un patlaban skolai nepieciešams politisks atbalsts. Arī Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Einārs Fogelis teica, ka Murjāņu sporta ģimnāziju nedrīkst pazaudēt kopējā sporta sistēmā un drīzāk jādomā par filiāļu tīkla paplašināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi