Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nav īstu svētku sajūtas

Ne parasto olimpisko spēļu sajūtu bez skatītājiem tribīnēs, ar lielāko daļu jau iepriekš ierakstītu un sagatavotu māksliniecisko video, kā arī sociālo distancēšanos spilgti iezīmēja jau atklāšanas ceremonija Tokijas olimpiskajā stadionā. Šova vadmotīvu veidoja saukļi "Virzāmies tālāk!" un "Vienoti emocijās!". Latvijas delegācijas pārstāvju emocijas pēc dalības tradicionālajā atklāšanas gājienā bija atšķirīgas – no vilšanās līdz lepnumam.

Spilgtu fonu atklāšanas ceremonijai sagādāja kupls pulciņš protestētāju, kuri pie stadiona teritorijas jau krietnu laiku pirms šova sākuma skandēja saukļus ar prasību nerīkot olimpiskās spēles pandēmijas apstākļos. Tie tribīņu augšējos sektoros bija labi dzirdami arī ceremonijas laikā. Ierobežojumu dēļ stadionā veidotajos priekšnesumos pietrūka dzīvo masu skatu un tos pārsvarā veidoja neliels dalībnieku skaits, turklāt liela daļa tika rādīti vienīgi ierakstā stadiona galos izvietotajos monitoros.

Atšķirībā no ierastajām atklāšanas parādēm Latvijas sportisti stadionā izgāja kā vieni no pēdējiem – neilgi pirms lielvalstīm ASV un Francijas, kā arī spēļu rīkotājas Japānas. Sajūsmu par gājienā gūtajām emocijām neslēpa abi karognesēji Aļona Ostapenko un Agnis Čavars, turklāt 3 x 3 basketbolisti tieši to radīto lādiņu izcēla starp galvenajiem iemesliem sekmīgajai pirmajai spēlei. "Beidzot satikām arī ASV basketbola izlasi ar Nacionālās Basketbola asociācijas superzvaigznēm. Uztaisījām ar viņiem arī pāris selfijus. Šī tikšanās bija kā ķirsītis uz putukrējuma," pēc ceremonijas sajūtās dalījās Čavars.

Pretējā noskaņojumā bija cita debitante pludmales volejboliste Anastasija Kravčenoka, kura bija vīlusies par to, ka viss šovs tika veidots tikai televīzijai. «Nebija svētku sajūtas. Man bija skumji, un vienā brīdī es gandrīz sāku raudāt. Biju iedomājusies, ka manas pirmās olimpiskās spēles un to atklāšanas ceremonija būs grandioza,» sociālajos tīklos publicējusi pludmales volejboliste. Nozīmīgs faktors bija tas, ka 68 tūkstošu skatītāju ietilpīgās tribīnes bija tukšas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi