Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Nerealizēja iespējas

Ceļā uz handbola pasaules čempionātu strupceļš jau Tallinā.

Pārliecības nobeiguma fāzē pasaules čempionāta priekškvalifikācijas izšķirošajā spēlē pietrūka Latvijas handbolistiem. Pēc cerīgās pirmās spēles Valmierā valstsvienībai Tallinā neizmantotās iespējas uzbrukumā liedza pacīnīties par iekļūšanu nākamajā kārtā – viesos zaudējums ar 22:28 un summā 51:58.

Pēc pirmajā spēlē piedzīvotā zaudējuma ar punkta starpību handbolisti apņēmīgi iesāka spēli Igaunijā, ātri iegūstot pat trīs vārtu pārsvaru (5:2) un vadību vai vismaz līdzīgu spēli noturot pirmo vairāk nekā divdesmit minūšu garumā. Vairākas neizmantotas labas vārtu gūšanas izdevības, tostarp trīs pēc kārtas netrāpīti septiņu metru soda sitieni, kā arī pirmajā spēlē rezultatīvi spēlējušā Endija Kušnera gūtais savainojums pamatīgi iedragāja gados jaunās komandas pārliecību uzbrukumā, bet igauņu vārtsargs Armis Priskus uz pacēluma viļņa arī spēles turpinājumā veica vairākus iespaidīgus atvairījumus. Visā spēlē viņš tika galā ar 15 no latviešu izpildītajiem 37 metieniem. Lai arī spēles sākumā Artūrs Kuģis nebija ne par matu sliktāks, igauņi pēc pirmā pārsvara iegūšanas ar daudz lielāku pārliecības devu spēlēja uzbrukumā. Pirmās spēles varonis Ralfs Geislers bija rezultatīvākais Latvijas komandā arī Tallinā, taču šoreiz guva vairāk nekā divas reizes mazāk vārtu – piecus.

Latvijas komanda pat labākajā sastāvā šobrīd diezin vai būtu nopietna pretendente uz iekļūšanu pasaules čempionātā, taču kvalifikācijas pamatkārtas nesasniegšana "atņems" komandai vismaz sešas kvalitatīvas spēles gados jauno spēlētāju meistarības pilnveidošanai. Tuvāko nākotni gan tas neietekmēs, jo jau janvārī sāksies Eiropas čempionāta kvalifikācija – arī tajā jāsāk no pašas apakšas un par turpinājumu būs jāpacīnās divās spēlēs pret Luksemburgu.

Handbols

Pasaules kausa priekškvalifikācija, 1. kārta

Igaunija – Latvija 28:22 (pēc puslaika 12:7), summā 58:51

Igaunija: Variks 7, Toms 6, Kokss 4, Rebane 4, Rosna 3, Kēveriks 1, Leps 1, Soika 1, Morgensons 1, Vītkars, Konts, Mamporija, Timmo, Kramms; Priskuss (15/37) Latvija: Geislers 5, Jonuška 3, Serafimovičs 3, Rogonvs 3, Bors 2, Meikšāns 2, Valkovskis 2, Juups 1, Kalniņš 1, Krūmiņš, Usāns, Stepuļenoks-Stukanovs, Kušners, Gorbunovs; Kuģis (8/20), Kukša (3/18)

Citi pāri: Somija – Lielbritānija 25:16, 33:12 (summā 58:28), Slovākija – Kosova 33:23, 25:28 (summā 58:51), Itālija – Turcija 28:37, 37:27 (summā 65:64), Luksemburga – Izraēla pārcelta

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi