Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Noskaidroti Latvijas čempioni jūras burāšanā

Aizvadītajā nedēļā Daugavā un Rīgas jūras līcī norisinājās Latvijas atklātais jūras burāšanas čempionāts, kurā uz starta stājās trīsdesmit jahtas ar sešu valstu karogiem. Ātrākajā jahtu klasē atkal nepārspēti palika igauņu burātāji, šoreiz jahtas Katarina II komanda, savukārt pārējās trijās jahtu klasēs čempionu titulus izcīnīja Latvijas burātāji – jahtas Arabella, Venta un katamarāns Kani Keli, portālu Diena.lv informēja Latvijas Zēģelētāju savienības preses pārstāvis Ģirts Avotiņš.
Pirmā sacensību diena, kurai starts tika dots Daugavā iepretim Pasažieru ostai, izvērtās visai dramatiska. Burātājus Rīgas jūras līcis pie Daugavas un Lielupes ietekām sagaidīja ar ļoti spēcīgu vēju un vēl spēcīgākām vēja brāzmām. Lai arī apstākļi bija visai skarbi, burātāji nedomāja samazināt ātrumu un cīnījās, nesamazinot buru laukumu. Tas gan burātājiem sagādāji nevienu vien nervus kutinošu epizodi. Visbēdīgāk šī diena beidzās jahtas Beauty komandai, kura sacensības beidza uz Daugavas mola. Pirmās sacensību dienas rezultāti jau iezīmēja līderus, kuri cīnīsies par Latvijas čempionu tituliem – ORC1 grupā pirmās trīs vietas ieņēma igauņu burātāji, ORC2 grupā līderu pozīcijās izvirzījās jahtu Arabella un Blondy komandas. Savukārt daudzkorpusu jahtu ieskaitē pārliecinoši pirmajā vietā finišēja Kani Keli.

Pilnīgs pretstats pirmajai sacensību dienai bija otrā diena, kurā burātājiem no Rīgas bija jādodas uz Kuivižiem. Tūlīt pēc starta Daugavā pie Mangaļsalas, vējš uz brīdi pazuda un jahtas līcī nokļuva faktiski tikai pateicoties Daugavas straumei. Pēc vairākām stundām vējš atkal sāka pieņemties spēkā un pirmās jahtas finišēja tikai divas stundas pirms tiesnešu noteiktā kontrollaika. Diemžēl trešdaļa čempionāta flotes nespēja finišēt norādītajā laikā un tādējādi būtiski mainījās čempionāta kopvērtējums.

Nākamajā sacensību dienā Kuivižu un Salacgrīvas tuvumā čempionāta dalībnieki veica divus īsos sacensību braucienus, kuros vislabāk bija redzama burātāju meistarība. Vēja stiprums bija optimāls, un dalībnieki ātri veica abus braucienus. ORC1 grupā abos braucienos līderi bija igauņi – gan Katarina II, gan My-Car komandas izcīnīja pa vienai uzvarai un vienai otrajai vietai. Līdzīgi ar trešo un ceturto pozīciju abos braucienos samainījās igauņu Katarina Jee un lietuviešu Jigy Jigy jahtas. ORC2 grupā līderi bija nemainīgi – jahta Arabella izcīnīja divas uzvaras, Blondy – divas otrās vietas. Daudzkorpusu jahtu klasē abos braucienos uzvaras izcīnīja Kani Keli. Daudz mainīgāki rezultāti bija vērojami LAT-LYS grupā – pirmā brauciena līderi Pēteris, Venta un Confetti, otrajā braucienā finišēja apgrieztā secībā.

Čempionāta noslēdzošajā dienā jahtas sacentās distancē no Kuivižiem līdz Kihnu salas dienvidiem un atpakaļ. Šī brauciens tika aizvadīts visai mierīgi, ja neskaita dažu jahtu sadursmes ar tīkliem un akmeņiem. Dienas beigās visi burātāji Kuivižu jahtklubā tika sagaidīti ar medaļām. ORC1 grupā uzvaru izcīnīja igauņu jahta Katarina II, otrajā un trešajā vietā atstājot citas igauņu jahtas My-Car un Katarina Jee. ORC2 grupā par čempioniem kļuva jahtas Arabella komanda, uz otrā un trešā goda pjedestāla pakāpiena stājās jahtu Blondy un Līva komandas. LAT-LYS grupā medaļas attiecīgi sadalīja jahtu Venta, Pēteris un Ilze komandas. Daudzkorpusu jahtu konkurencē šoreiz visas godalgotās vietas izcīnīja latviešu katamarāni: Kani Keli, Wiki un Lover.

Plašāku informāciju par burāšanu Latvijā un ārvalstīs iespējams atrast Latvijas Zēģelētāju savienības mājas lapā www.sailinglatvia.lv, kā arī sociālajos tīklos: facebook.com/SailingLatvia un twitter.com/SailingLatvia.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi