Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Notiks grāmatas Latvija Londonā atvēršanas svētki

Pirmdien tiks prezentēta grāmata Latvija Londonā, kas veltīta Latvijas sportistu startiem Londonas olimpiskajās spēlēs, informēja LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne.

Svinīgais pasākums notiks plkst.12 Swedbank centrālajā ēkā, 25.stāvā, Rīgā, Balasta dambī 1a.

Šī kopš 1992.gada ir jau desmitā LOK grāmata par Latvijas labāko sportistu startiem olimpiskajās spēlēs.

Cietos vākos iesieto, 272 lappušu biezo grāmatu ar vairāk nekā 300 fotoattēliem veido 21 sadaļa, kurā varēs ne tikai apskatīt, bet arī izlasīt par Latvijas olimpiskajiem startiem latviešu un angļu valodā.

Grāmata veltīta visiem 45 Latvijas sportistiem, kas piedalījās Olimpiādē Londonā. Latvijas atlētu sniegums 13 sporta veidos ir atspoguļots zem intriģējošiem sadaļu virsrakstiem - Devītā eksāmena biļete, Kā paklupa veiksme, Triumfa sekundes un šaubu stundas vai Sveiciens Boratam. Pateicoties autoru un fotogrāfu meistarībai, lasītājiem ļauts ieskatīties arī Latvijas olimpiskās delegācijas dzīvē viņpus sporta arēnām, kur svarīgu lomu spēlē treneri, mediķi un tehniskais personāls.

Izveidotas arī atsevišķas sadaļas par Latvijas sportistu veikumu, startējot citu valstu komandās, arī par kaimiņvalstu - Lietuvas un Igaunijas - sasniegumiem Londonā. Pirmo reizi lasītāju vērtējumam grāmatā apkopoti visi Latvijas sportistu rezultāti olimpiskajās spēlēs 100 gadu garumā, sākot no 1912.gada.

Tāpat kā Pekinas un Vankūveras olimpisko spēļu grāmatu, arī Latvija Londonā, sastādītājs un redaktors ir Dainis Caune, bet fotoredaktors Ilmārs Znotiņš.

Tekstus kopā ar Cauni veidoja visi Londonas olimpiskajās spēlēs akreditētie preses žurnālisti - Arturs Vaiders (parsportu.lv), Gundars Galkins (ziņu aģentūra BNS), Ingmārs Jurisons (sportacentrs.com), Vladimirs Ivanovs (Telegraf), Ilvars Koscinkevičs (Sporta Avīze), Ilmārs Stūriška (Latvijas Avīze), Ints Megnis (ziņu aģentūra LETA) un Armands Sametis (Diena).

Savukārt Znotiņš grāmatā apvienoja visu spēlēs akreditēto fotogrāfu - paša Znotiņa, Romāna Kokšarova (fotoziņu aģentūra F64), Aivara Liepiņa (Diena), Viestura Serdāna (Latvijas Avīze), un atsevišķu spēļu dalībnieku privāto arhīvu labākās fotogrāfijas.

Izdevuma angļu valodas teksta redaktors ir Valdis Jānis Kursietis.

Uz grāmatas atvēršanas svētkiem aicināti visi Latvijas olimpiskās delegācijas pārstāvji - olimpieši, treneri, federāciju vadība, mediķi, grāmatas autoru kolektīvs, arī LOK sadarbības partneri un žurnālisti.

Līdz šim izdevumos fiksēti Latvijas olimpiešu starti Albērvilā, Barselonā, Lillehammerē, Nagano, Sidnejā, Soltleiksitijā, Atēnās, Turīnā, Pekinā un Vankūverā (nav atsevišķa izdevuma tikai par Atlantas olimpiskajām spēlēm 1996.gadā).

Kā ziņots, Londonas olimpiskās spēles ilga no 27.jūlijam līdz 12.augustam. Latvija tika pie divām medaļām - zelta godalgu otrajā Olimpiādē pēc kārtas ieguva BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs, bet Mārtiņš Pļaviņš pārī ar Jāni Šmēdiņu izcīnīja bronzu pludmales volejbolā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi