Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Notiks LOK prezidenta vēlēšanas

Piektdien notiek Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata-vēlēšanu sesija, kurā tiks ievēlēts LOK sastāvs un vadība, informēja LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe-Vīksne. Pasākums notiks Radisson Blu Daugava Hotel, Kuģu ielā 24, un sāksies plkst.11.

LOK prezidenta amatam izvirzīti divi kandidāti - līdzšinējais LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidents Jānis Kols.

Jau šā gada maijā Vrubļevskis apliecināja gatavību turpināt darbu LOK prezidenta amatā.

"Varu apstiprināt, ka es gatavojos kandidēt, bet visu izšķirs balsotāji - olimpisko sporta veidu federāciju pilnvarotie pārstāvji," teica pašreizējais prezidents, kurš amatu ieņem jau kopš 2004.gada.

"Sporta jomā kopumā ir izdevies saglabāt sporta organizāciju vienotību. Neskatoties uz to, kādi ir bijušie subjektīvie vai objektīvie, ārējie vai iekšējie apstākļi, sporta organizācijas ir vienotas savā vēlmē attīstīties un iet uz priekšu," Vrubļevskis analizēja darbības laikā paveikto. "Šo atmosfēru ir izdevies saglabāt un attīstīt, mainoties dažādiem politiskajiem spēkiem, kas ir nākuši pie valdības stūres."

"Tāpat priecē, ka ir izdevies nodrošināt Latvijas sportistu rezultātu izaugsmi gan jaunatnes, gan pieaugušo olimpiskajās spēlēs. Arī Latvijas jaunatnes un pieaugušo Olimpiādes ir iesakņojušās un ieņēmušas nozīmīgu vietu Latvijas sporta kalendārā, ko novērtējušas Latvijas pašvaldības, aktīvi piedaloties šajā procesā," teica LOK prezidents.

Savukārt LOK ģenerālsekretāra amatam izvirzīti trīs kandidāti - olimpiskais vicečempions Žoržs Tikmers, SIA Sportlat valdes priekšsēdētājs Gundars Upenieks un Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems.

Savas tiesības pieteikt LOK amata kandidātus izmantojušas 33 olimpisko sporta veidu federācijas no 34 olimpiskajām federācijām.

Asamblejas darba kārtībā būs arī pārskats par LOK darbību no 2009. līdz 2012.gadam un olimpiskajām spēlēm Londonā.

Pēc LOK darbības atjaunošanas 1988.gadā tai bijuši divi prezidenti, no 1988. līdz 2004.gadam LOK prezidents bija Vilnis Baltiņš (amatā četrus termiņus), bet no 2004.gada - Vrubļevskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi