Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Olimpiskais čempions soļošanā Švacers otro reizi karjerā pieķerts dopinga lietošanā

Olimpiskais čempions soļošanā Alekss Švacers no Itālijas otro reizi karjerā pieķerts dopinga lietošanā, tāpēc viņam draud mūža diskvalifikācija.

Švacers, kurš 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu 50 kilometru distancē, pieķerts anabolisko steroīdu lietošanā, trešdien vēsta itāļu sporta laikraksts La Gazzetta dello Sport.

Starptautiskā vieglatlētikas federācija (IAAF) dopinga pārbaudi itāļu soļotājam veica 1.janvārī, taču sākotnēji aizliegtās vielas analīzē netika konstatētas. Taču pēc tam, kad Švacers 8.maijā uzvarēja pasaules komandu čempionātā, izpildot Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas normatīvu, šī analīze tika pārbaudīta atkārtoti un šoreiz tajā tika konstatēts dopings.

Švacers tikai pērn beidza izciest trīs ar pusi gadu ilgu diskvalifikāciju, ko arī saņēma par dopinga lietošanu. Pirmo reizi viņš aizliegto vielu lietošanā tika pieķerts pirms 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, kad viņa organismā tika konstatēta aizliegtā viela EPO. Pēc soda saņemšanas soļotājs paziņoja, ka beigs savu karjeru, tomēr šogad viņš atgriezās trasē.

Toreiz nežēlastībā krita arī viņa tā brīža draudzene Itālijas daiļslidošanas zvaigzne Karolīna Kostnere, kurai tika piešķirta 16 mēnešu diskvalifikācija par līdzdalību Švacera dopinga skandālā. Tika uzskatīts, ka Kostnere palīdzēja Švaceram izvairīties no dopinga pārbaudēm.

Švacers ir arī divkārtējs pasaules čempionātu bronzas medaļnieks, kā arī 2010.gada Eiropas čempions 20 kilometru distancē. Šosezon viņš pasaules komandu čempionātā uzvarēja gan individuāli, gan komandu vērtējumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi