Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Otrdien Rīgā sāksies Mihaila Tāla piemiņas turnīrs šahā

Ar otrdienu Rīgā sāksies Latvijas Šaha federācijas (LŠF) organizētais Mihaila Tāla piemiņas turnīrs, kurā sacentīsies lielmeistari no visas pasaules, turklāt paralēli pieaugušo sacensībām aizritēs arī starptautisks bērnu turnīrs Rīgas brīvdienas.

Šīs sacensības norisināsies paralēli Rīgā notiekošajām pasaules mēroga Grand Prix turnīram, kur piedalās planētas labākie šahisti.

Abi Tāla piemiņas turnīri notiks viesnīcas Radison Blu Latvija zālē Omega. Tie tiks atklāti otrdien ar preses konferenci plkst.12 un grupas Melo - M uzstāšanos. Pasākumā aicināti piedalīties gan preses pārstāvji, gan visi interesenti. Uzreiz pēc turnīra atklāšanas sāksies divu dienu rapida sacensības, kurām pieteikušies 315 dalībnieki. Savukārt blics paredzēts ceturtdien un tam reģistrējušies 280 spēlētāji. No dalībniekiem, kas pieteikušies, vairāk nekā 50 ir pasaules klases lielmeistari.

Paralēli pieaugušo šaha notikumiem no 20. līdz 24.jūlijam Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks starptautiskais turnīrs Rīgas brīvdienas, kurā tiks noskaidroti spēcīgākie šahisti bērnu vidū.

"Rīga vēsturiski ir bijusi svarīgs centrs pasaules šaha kartē, un pirmkārt tas bijis, pateicoties izcilajam lielmeistaram Mihailam Tālam, kurš šeit dzīvoja un strādāja. Latvijas galvaspilsēta arī agrāk ir notikuši nozīmīgi šaha turnīri, un mūs ļoti priecē tas, ka šī labā tradīcija turpinās, Rīgai paliekot vienai no pasaules šaha galvaspilsētām. Tēlaini runājot, Mihaila Tāla darbs turpinās un iedvesmo tiekties uz jauniem panākumiem arī mūsdienu spēlētājus. Bet mēs no savas puses esam gandarīti par iespēju atbalstīt tādus intelektuālus un prestižus pasākumus kā starptautiskie šaha turnīri," norādīja Rietumu Bankas labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna.

Kopējais sacensību balvu fonds ir 35 000 eiro - rapidā 25 000 eiro, bet blicā 10 000 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi