Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ovčiņņikovs olimpisko džudo turnīru sāks pret titulēto brazīlieti Žiljero

Atšķirīga pieredze un panākumi ir Latvijas džudistu pirmajiem pretiniekiem. Jevgeņijs Borodavko un Konstantīns Ovčiņņikovs ceturtdien uzzināja pirmos pretiniekus olimpiskajā turnīrā Londonā.

Borodavko svara kategorijā līdz 100 kilogramiem turnīru sāks pret mazpazīstamo Entoniju Liu no Amerikas Samoa. Olimpisko spēļu debitantam Ovčiņņikovam svarā līdz 81 kilogramam pirmajā cīņā pretī stāsies titulētāks džudists brazīlietis Leandro Žiljero. Atēnu 2004. gada olimpiskajās spēlēs un Pekinas 2008. gada olimpiādē Žiljero izcīnīja bronzas medaļu svara kategorijā līdz 73 kilogramiem. 2011. gadā Parīzē Žiljero kļuva arī par bronzas medaļnieku pasaules čempionātā svara kategorijā līdz 81 kilogramam.

Borodavko uzvaras gadījumā pēc tam arī paredzama cīņa ar nopietnāku pretinieku pašreizējo Eiropas čempionu Izraēlas džudistu Arielu Zēvi. Viņa rēķinā ir Atēnu olimpisko spēļu bronza.

Iekļūšanai pusfinālā Latvijas džudistiem jāizcīna uzvaras pirmajās trijās cīņās. Grupu finālu zaudētāji saglabās izredzes gandarījuma turnīrā pacīnīties par olimpisko bronzu. Olimpiskajā turnīrā Ovčiņņikovam starts 31. jūlijā, Borodavko - 2. augustā.

Ceturtdien abi džudisti no Rīgas lidostas kopā ar vēl astoņiem Latvijas olimpiešiem mēroja ceļu uz Londonu. Uz olimpisko spēļu mājvietu devās arī šķēpmetēji Vadims Vasiļevskis, Ainārs Kovals, Zigismunds Sirmais, Līna Mūze, Sinta Ozoliņa-Kovala, kā arī brīvā stila cīkstoņi Anastasija Grigorjeva un Armands Zvirbulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Mūsējie Londonā

Sestdien, 28.VII
12.00 Šosejas riteņbraukšanā Aleksejs Saramotins startēs 250 kilometru grupas braucienā. Paredzamais finiša laiks pēc sešiem pēcpusdienā
13.00 Pludmales volejbola turnīrā Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins aizvadīs pirmo grupas spēli ar Polijas pāri Gžegožu Fijaleku/Mariušu Prudelu
13.00 Vingrošanas sacensībās Dmitrijs Trefilovs startēs daudzcīņā
18.00 Galda tenisa turnīrā Matīsam Burģim pirmā spēle ar kanādieti Pjēru Liku Insu

Svētdien, 29.VII
13.00 Ja pārvarēs 1. kārtu, galda tenisa turnīrā Matīsam Burģim būs otrā spēle ar krievu Alekseju Smirnovu
17.30 Pludmales volejbola turnīrā Mārtiņš Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš aizvadīs pirmo grupas spēli ar Vācijas pāri Džonatanu Erdmanu/Kaju Matisiku
(Latvijas laiks)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi