Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

papildināta - Pļaviņš/Šmēdiņš uzvar E grupā, 1/8 finālā iekļūst arī Samoilovs/Sorokins

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš ceturtdien _Horse Guards Parade laukumā izveidotajā _pludmales volejbola stadionā ar 2:0 (21:14, 21:18) uzveica titulētos Nīderlandes veterānus Ričardu Šuilu/Reineru Nurmidoru, tādējādi izcīnot 1.vietu olimpiskā turnīra E grupā - trīs uzvaras trīs spēlēs. Abi dueti vietu astotdaļfinālā bija garantējuši jau pirms šīs cīņas - savus nākamos pretiniekus mūsējie uzzinās vēlā ceturtdienas vakarā.

Latvieši sāka veiksmīgi, Pļaviņam gūstot pirmo punktu, uzreiz arī 2:0 un pēc nīderlandiešu kļūdas un Šmēdiņa eisa jau 6:1 latviešu labā.  Lai gan pretinieki centās palielināt spiedienu, mūsējie turpināja veiksmīgi uzbrukt un panāca 9:4. Tehniskajā pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 13:8 Pļaviņa/Šmēdiņa labā.

Uzreiz pēc pārtraukuma vēl ātri trīs punkti Latvijai (16:8) un nīderlandieši pieprasa pauzi, lai sakārtotu savu spēli. Pēc garākās izspēles pirmajā setā 17:10 panāk mūsējie – abi pāri neskaitāmas reizes pašaizliedzīgi darbojās aizsardzībā, līdz beidzot punktu guva Pļaviņš. Līdz seta beigām pārsvaru nosargāt izdevās, ar otro setbumbu panākot 1:0 mačā par 1.vietu E grupā – 21:14.

Arī 2.sets sākas veiksmīgi mūsējiem (3:1, 5:2) un pārtraukumu atkal prasa pieredzējušie nīderlandieši, kuri, šķiet, neko tādu nav gaidījuši. Pretinieki pēc īsās pauzes neveiksmīgi uzņēma servi, uzdāvinot punktu latviešiem, taču pēc tam paši guva divus pēc kārtas. Mūsējie turējās aptuveni trīs punktu attālumā, bet seta vidū pēc pretiniueku kļūdas rezultāts kļūst 10:5. Līdz otrā seta tehniskajam pārtraukumam rezultāts kļuvis 13:8 – gluži kā pirmajā setā.

Pēc pārtraukuma Šmēdiņš ar spēcīgu gremdi gūst kārtējo punktu, bet tad trīs veiksmīgas epizodes pēc kārtas Nīderlandes duetam, liekot pieprasīt pārtraukumu Pļaviņam/Šmēdiņam (14:11). Turpinājumā pretinieki vēl pietuvojas līdz 13:15, taču īstajā brīdī sekmīgs ir Pļaviņs. Nervozā seta galotnē mūsējie panāca 18:15 un 19:16, sīvā cīņā ar otro mačbumbu uzvarot spēlē – 21:14, 21:18. Šoreiz pieredzējušie (39 un 35 gadi) pretinieki īsti nevilka - Jānim trīs bloki, bet Latvijas duetam kopumā veiksmīga 31 no 50 darbībām uzbrukumā.

E grupas noslēgumā Pļaviņš/Šmēdiņš ieņēma 1.vietu (3-0), seko šodien uzveiktie nīderlandieši (2-1), bet par 3.vietu pēcpusdienā cīnīsies Vācijas un Venecuēlas pāri, kuri zaudējuši abās spēlēs.

Tikmēr A grupā brazīlieši Emanuels/Alisons ar 2:0 (26:24, 21:18) pārspēja Itālijas pludmales volejbolistus - tas nozīmē, ka vairs tikai B grupā 3.vietas ieguvēji teorētiski var izcīnīt divas uzvaras. Līdz ar to Aleksandrs Samoilovs/Ruslans Sorokins iekļuvuši astotdaļfinālā kā vieni no diviem labākajiem trešo vietu ieguvējiem. 

Pļaviņam /Šmēdiņam pretiniekos būs kāds no pārējo piecu grupu 2.vietas ieguvējiem, savukārt Samoilovam/Sorokinam vēl smagāks pārbaudījums - piektdien vai sestdien paredzētajā spēlē pretim nāks Eiropas čempioni no Vācijas -  Juliuss Brinks/Jonass Rekermans, kuri C apakšgrupā pārspēja visus pretiniekus, zaudējot tikai vienā setā.

Abi Latvijas dueti olimpiskajā turnīrā garantējuši vismaz dalītu 9.vietu. 

Ziņa papildināta ar informāciju par Samoilova/Sorokina iekļūšanu olimpiskā pludmales volejbola turnīra astotdaļfinālā! 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi