Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

papildināts (12:32) - Brāļi Šici nenosargā pozīcijas un ieņem piekto vietu Pasaules kausa posmā

Latviešu kamaniņu braucēji brāļi Andris un Juris Šici sestdien izcīnīja piekto vietu Oberhofas trasē Vācijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņas piektajā posmā, lai arī pēc pirmā brauciena viņi atradās trešajā pozīcijā.

Latvieši pirmo braucienu veica 41,632 sekundēs, bet līderi tobrīd bija iepriekšējo divu sezonu kopvērtējuma uzvarētāji Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts no Vācijas, kuri Šicus apsteidza par 0,238 sekundēm. Otrajā vietā 0,016 sekundes aiz Vendla/Ārlta atradās Tonijs Egerts un Saša Benekens no Vācijas.

Ceturtajā vietā pēc pirmā brauciena bija Kristians Oberštolcs/Patriks Grūbers no Itālijas, kuri latviešiem zaudēja 0,024 sekundes.

Otro braucienu Šici veica 41,731 sekundē, kas bija sestais labākais laiks un summā lika viņiem zaudēt divas vietas, palaižot priekšā Krievijas un Austrijas sportistus.

Vendls/Ārlts nosargāja pirmo vietu un par 0,017 sekundēm apsteidza Egertu/Benekenu, bet trešo vietu izcīnīja krievi Aleksandrs Deņisjevs/Vladislavs Antonovs, kuri uzvarētājiem zaudēja 0,570 sekundes.

Šici summā vāciešiem piekāpās par 0,601 sekundi, no labāko trijnieka atpaliekot par 0,031 sekundi.

Tikmēr Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pirmo braucienu veica 42,025 sekundēs, kas deva 12.pozīciju 0,631 sekundi nopakaļus līderiem. Otrajā braucienā viņi ar laiku 42,117 sekundes uzrādīja 14.rezultātu un summā saglabāja 12.vietu, uzvarētājiem zaudējot 1,380 sekundes.

Brāļi Šici Pasaules kausam bija kvalificējušies automātiski, bet Gudramovičs/Kalniņš tajās iekļuva pēc tam, kad piektdien izcīnīja otro vietu Sprinta kausa sacensībās.

Pēc piecos posmos aizvadītām septiņām sacensībām kopvērtējuma līderi ar 655 punktiem ir Egerts un Benekens, bet Šici ar 399 punktiem joprojām atrodas augstajā trešajā vietā. Tikmēr Gudramovičs/Kalniņš ar 103 punktiem atrodas 17.pozīcijā.

Pēc četros posmos aizvadītām sešām sacensībām kopvērtējuma līderi ar 570 punktiem ir Egerts un Benekens, bet Šici ar 344 punktiem atrodas augstajā trešajā vietā. Tikmēr Gudramovičs/Kalniņš ar 71 punktu atrodas 18.pozīcijā.

Tāpat sestdien risināsies sacensības vīriem, bet pēc tam svētdien risināsies dāmu sacensības un komandu stafete.

Pirmie trīs Pasaules kausa posmi 2014.gadā norisinājās Ziemeļamerikā, tajos divreiz notiekot arī jaunieviestajām sprinta sacensībām, kuros gūtie punkti tiek skaitīti Pasaules kausa vērtējumā. Šī gada ievadā sezona līdz februāra un marta mijai turpinās Eiropā, savukārt sezonas svarīgākās sacensības būs pasaules čempionāts, kas 14. un 15.februārī notiks Siguldā.

Pagājušā gada Soču olimpiskajās spēlēs tieši kamaniņu braucēji izcīnīja divas no četrām Latvijas godalgām - Jura un Andra Šicu ekipāža bija trešā labākā divnieku sacensībās, bet Šici kopā ar Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni izcīnīja bronzu arī komandu stafetē.

Savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš ierindojās otrajā desmitā, brāļi Šici divnieku sacensībās bija devītie labākie, bet dāmām Elīza Tīruma ierindojās 15.vietā. Stafetes sacensībās Latvija ieņēma kopvērtējuma piekto vietu.

Starpsezonā no Latvijas izlases sportistiem savu karjeru noslēdzis vien pieredzējušais Rubenis, bet viņa vietā vīriešu izlasi papildinājis Riks Kristens Rozītis.

Par Latvijas izlases galveno treneri šosezon kļuvis Kaspars Dumpis, kurš aizstājis ilgus gadus šajā amatā aizvadījušo Pēteri Cīmani.

(mainīts virsraksts un papildināta visa ziņa) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi