Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Par dalību sacīkstēs Krimā zēģelētājs Preiss netiek pie prēmijas par sasniegumiem sportā

Nacionālā sporta padome otrdien pieņēma lēmumu naudas balvu par augstiem sasniegumiem sportā nepiešķirt Latvijas Zēģelētāju savienības sportistam Jānim Preisam.

Kā pastāstīja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktors Edgars Severs, federācija rosināja balvu Preisam piešķirt par 2015.gada PČ izcīnīto otro vietu Formula Windsurfing klasē.

Neskatoties uz šo ierosinājumu, naudas balvas piešķiršana Preisam netika atbalstīta, ņemot vērā viņa dalību sporta sacensībās Russian Formula Windsurfing European Cup, kas notika šī gada septembrī Krievijas prettiesiski anektētajā Krimā.

Padomes ieskatā šāda sportista rīcība ir pretrunā Latvijas nostājai Ukrainas suverenitātes un teritoriālās integritātes jautājumos, saskaņā ar kuru Krimas Autonomā Republika tiek uzskatīta par neatņemamu Ukrainas sastāvdaļu.

Tāpat sportists nav ievērojis Ukrainas normatīvos aktus, saskaņā ar kuriem iebraukt okupētajās Ukrainas administratīvajās teritorijās atļauts tikai caur Ukrainas robežkontroles punktiem, likumā noteiktajā kārtībā saņemot īpašu Ukrainas varas iestāžu atļauju.

Nacionālā sporta padome otrdien atbalstīja 207 naudas balvu piešķiršanu sportistiem, viņu treneriem un apkalpojošajam personālam par izciliem sasniegumiem sportā 2015.gada nogalē un 2016.gadā.

Kopumā naudas balvās paredzēts izmaksāt 974 364 eiro, nepieciešamo finansējumu rodot no Izglītības un zinātnes ministrijas iekšējām rezervēm. Turklāt šogad naudas balvas tiek piešķirtas arī ārzemju treneriem, kas trenē Latvijas sportistus. Plānots, ka Ministru kabinetā jautājums par naudas balvu piešķiršanu tiks skatīts 6.decembrī.

Top komentāri

Šalle
Š
Pilnīgi pareizs lēmums. Nav ko par muļķi izlikties, ka nezin, par ko stāsts.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi