Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Paraksta trīspusēju šaha memorandu

Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Mareks Gruškevics, Pasaules Šaha federācijas (FIDE) prezidents Kirsans Iljumžinovs un Latvijas Šaha federācijas prezidents Pēteris Šmidre šodien parakstīja trīspusēju memorandu (nodomu vēstuli) par sadarbību šaha attīstībā izglītības sistēmā.


Parakstītais memorands paredz visām pusēm kopīgi veicināt šaha attīstību un popularizēšanu Latvijas izglītības sistēmā, uzturēt pušu sadarbību, apsvērt specifiskas sadarbības formas un apspriest vienošanos par sadarbības iespējām šaha jomā. Memorandā uzsvērts, ka šahs ir bērniem no jebkuras sociālās grupas pieejama spēle, kura var veicināt sociālo integrāciju, cīņu pret diskrimināciju un atkarībām un noziedzības līmeņa samazināšanos. Šahs sniedz lielu pievienoto vērtību arī personības attīstībā, uzlabojot bērnu koncentrēšanās spējas, pacietību un neatlaidību, attīsta radošuma izjūtu, intuīciju, atmiņu, kā arī analītiskās un lēmumu pieņemšanas prasmes.

"Šodien vienojāmies par trīspusēju sadarbību un tā būs atbalsts Latvijas bērnu un jauniešu intelektuālā potenciāla attīstībai. Ne velti šahs ir izturējis laikmetu pārbaudi, jo tas veicina domāšanas disciplīnu, koncentrēšanās spēju, attīsta stipru gribu, analītiskās prasmes un trenē atmiņu. Šīs personiskās kvalitātes ir būtiskas katram cilvēkam, tāpēc šodien trīspusēji apliecinām sadarbību šaha attīstībai bērnu un jauniešu vidū, lai veicinātu gudras sabiedrības un izcilu šahistu veidošanos," pēc parakstīšanas uzsvēra Mareks Gruškevics.

Savukārt Iljumžinovs šodien viesojās arī Saeimā, kur ar viņu tikās Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Ivans Klementjevs. Vēl FIDE prezidents ar atzinības rakstiem apbalvoja šā gada veiksmīgākos Latvijas šahistus, kuru vidū bija gan jauniešu čempionātos ātrspēlē uzvarējušie Toms Kantāns un Artūrs Bernots, gan lielmeistara titulu ieguvušais Artūrs Neikšāns, gan Latvijas čempione Laura Rogule. Par ieguldījumu Latvijas šaha attīstībā goda rakstus sanēma lielmeistars Aleksejs Širovs, kurš no nākamā gada starptautiskajā arēnā atkal pārstāvēs Latviju, gan Latvijas šaha komandas dalībniece Dana Reizniece-Ozola. Goda rakstus saņēma arī Latvijas šaha atbalstītāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi