Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pārcelti tiks arī PČ vieglatlētikā un peldēšanā, kā arī šaha Olimpiāde

Pasaules Vieglatlētikas asociācija (World Athletics), kas ir viena no ietekmīgākajām sporta organizācijām pasaulē, gandarīta par lēmumu pārcelt 2020.gada Tokijas olimpiskās spēles un gatava citā gadā rīkot savu pasaules čempionātu.

Jau ziņots, ka Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) un Japāna otrdien vienojās par Tokijas olimpisko spēļu pārcelšanu uz 2021.gadu.

"Esam gandarīti par SOK un Japānas valdības lēmumu pārcelt olimpiskās spēles uz 2021.gadu. Tas ir tas, ko vēlas sportisti, un ticam, ka tas dos sportistiem, tehniskajiem darbiniekiem un brīvprātīgajiem nelielu atelpu un skaidrību," vēsta "World Athletics", kas jau svētdien pieprasīja pārcelt Olimpiādi.

Pasaules vieglatlētikas jumtorganizācija savu kalendāru plānos tā, lai 2020.gada sezona sacensībās stadionos dotu visiem sportistiem vienlīdzīgas iespējas. Tāpat tiks pārskatīta olimpisko spēļu kvalifikācijas sistēma.

Nākamgad Jūdžinā no 6. līdz 15.augustam paredzēts pasaules čempionāts vieglatlētikā, bet tas, visticamāk, tiks pārcelts.

"Pasaules čempionāta rīkotāji apliecināja, ka viņi strādās kopā ar visiem partneriem, lai nodrošinātu, ka Oregona ir gatava rīkot meistarsacīkstes citos datumos, tajā skaitā arī 2022.gadā," uzsver "World Athletics".

Vēlāk "World Athletics" paziņoja, ka uz nenoteiktu laiku pārcelts U-20 pasaules čempionāts, kuram no 7. līdz 12.jūlijam bija jānotiek Kenijas galvaspilsētā Nairobi.

Tāpat pasaules čempionātu pārcelt plāno Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA). Pasaules čempionātam nākamgad no 16.jūlija līdz 1.augustam bija jānotiek Japānas pilsētā Fukuokā.

Savukārt šovasar no 5. līdz 18.augustam Maskavā un Hantimansijskā bija jānotiek pasaules šaha Olimpiādei, taču tagad tā pārcelta uz nākamo gadu. Starptautiskā Šaha federācija (FIDE) ziņo, ka čempionāts norisināsies nākamajā gadā tajās pašās vietās, kur bija paredzēts šogad.

Jau iepriekš uz nākamo gadu tika pārcelts 2020.gada Eiropas čempionāta futbolā, kuram nākamvasar jānotiek no 11.jūnija līdz 11.jūlijam.

Nākamajā gadā paredzēti arī citi nozīmīgi sporta pasākumi, kuriem, visticamāk, nāksies nozīmēt citus datumus.

Olimpiskajām spēlēm būs jānotiek līdz nākamā gada vasaras beigām.

Kopš 1948.gada vasaras olimpiskās spēles notikušas ik pēc četriem gadiem. Lai gan olimpiskās spēles pieredzēja boikotus, teroraktus un protestus, tās ne reizi netika pārceltas, taču šoreiz koronavīrusa straujā izplatība pasaulē liegs sportistiem šovasar pulcēties Tokijā.

Tokijas olimpiskajām spēlēm jāpulcē aptuveni 11 000 dalībnieku. Olimpiādes sākums bija paredzēts 24.jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi