Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Parīzes mēre brīdina SOK par iespējamiem riskiem sadarbojoties ar Airbnb

Francijas galvaspilsētas Parīzes mērs Anne Idalgo pagājušajā nedēļā nosūtījusi vēstuli Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai (SOK) norādot, ka sadarbojoties ar mājokļu izīrēšanas platformu Airbnb pastāv vairāki riski.

Sociāliste Idalgo, kura nākamgad cer atkārtoti tikt ievēlēta mēra amatā, SOK prezidentam Tomasam Baham nosūtītajā vēstulē dalījusies ar pieredzi, kam šobrīd iet cauri viens no lielākajiem Airbnb tirgiem - Parīze. Šī pilsēta 2024.gadā arī uzņems vasaras Olimpiādi.

Parīzē ir vairāk nekā 65 000 mājokļi, kas uz īri tiek piedāvāti platformā Airbnb. Pilsētas varasiestādes pēdējā laikā sākušas darbu, lai ierobežotu šīs īres iespējas, jo materiālā labuma guvēji ar laiku priekšroku dod tūristiem, nevis vietējiem iedzīvotājiem. Tā rezultātā dzīvokļu īres cenas Francijas galvaspilsētā ir krasi palielinājušās.

Francijas galvaspilsēta šobrīd jau ir iesaistīta vairākos tiesas procesos ar ASV bāzēto kompāniju Airbnb, pieprasot no tās 12,5 miljonu eiro atmaksu, jo mājokļu īres platforma saviem lietotājiem ļāvusi reģistrēt īpašumus, nereģistrējot tos nepieciešamajās instancēs.

Idalgo vēstulē norādīja, ka Francijai nepieņemot stingrākus mērus valstiskā mērogā, viņa varētu aizliegt īstermiņa īri konkrētos Parīzes rajonos. 

"Ja Parīzē pazustu konkrēts daudzums īstermiņa īres mājokļu, Airbnb celtu īres maksas esošajiem īpašumiem, kas pasliktinātu šobrīd jau tā nestabilo situāciju šajā tirgū," norādīja Idalgo. "Visvairāk no tā ciestu vidējais slānis."

Tāpat Idalgo nosodīja kompāniju par vietējā biznesa kropļošanu, jo no Airbnb konkurences zaudējumus cieš arī viesnīcas.

Tikmēr Idalgo padotībā esošais vietnieks Jans Brosā, kura darba pienākumus ietilpst arī nekustamā īpašuma jautājumi, norādīja, ka SOK vienošanās ar Airbnb nav apsveicama. "Sadarbība tika panākta brīdī, kad vairākas Eiropas pilsētas cīnās pret šo kompāniju."

Jau ziņots, ka koplietošanas platforma Airbnb un SOK pirmdien panākušas vienošanos uz astoņiem gadiem, tādējādi kompānijai kļūstot par olimpisko spēļu vadošo partneri.

Airbnb solīja olimpiskajās spēlēs dalībniekus nodrošināt ar drošām naktsmājām, kas arī pēc četrgades notikuma kalpos savam mērķim. Kompānijas līdzdibinātājs Džo Gebija Londonā notikušajā preses konferencē atklāja, ka Airbnb arī plāno uzlabot lietotāju autentificēšanās procedūru, lai novērstu traģiskus atgadījumus.

Neviena no pusēm neatklāja finansiālos nosacījumus, taču netika slēpts, ka Airbnb nu jau kļuvis par vienu no vadošajiem partneriem, tāpat kā kompānijas Visa un Coca Cola.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi