Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pasaules čempionātā skeitbordā latviešiem medaļu birums, Kuzminam trīs zelti

Ļoti veiksmīgu pasaules skeitborda čempionātu Argentīnā aizvadījuši Latvijas skeitbordisti, dažiem iegūstot vairākas medaļas, bet titulētajam olainietim Jānim Kuzminam izcīnot trīs zelta medaļas un arī likumsakarīgi kopvērtējuma titulu, informē sportistu pārstāvis Ivars Bācis.

Pasaules čempionāts četras dienas norisinājās tālajā Argentīnā, kur startēja un arī teicami valsts godu aizstāvēja seši Latvijas izlases sportisti – olainieši Jānis Kuzmins un Artūrs Liskovs, rīdzinieki Gustavs Gailītis, Anna Monika Gailīte un Elīza Marija Gailīte, kā arī liepājnieks Toms Dreiblats.

Latvijas skeitbordisti sacentās hibrīdslalomā, līnijslalomā, speciālajā un milzu slalomā, visām disciplīnām atšķiroties ar konusu izvietojumu, trases garumu, stāvumu un ātrumu. Kopumā samērā nelielā Latvijas delegācija sacensībās dominēja un nosmēla lauvas tiesu no medaļu klāsta, pieciem

Hibrīdslalomā visu goda pjedestālu aizņēma latvieši. Par čempionu kļuva Olaines pārstāvis Jānis Kuzmins, kurš finālā pārspēja sudraba medaļas ieguvēju Tomu Dreiblatu no Liepājas. Savukārt 3.vietu ieguva rīdzinieks Gustavs Gailītis.

Arī līnijslalomā viss pjedestāls ar Latvijas izlases pārstāvjiem, tikai nedaudz mainītās pozīcijās. Zeltu vēlreiz ieguva Kuzmins, bet Gailītis ar Dreiblatu samainījās vietām, proti Gustavs šoreiz iekļuva finālā un nopelnīja sudrabu, bet Toms uzvarēja mazajā finālā un ieguva bronzu.  

Daudzkārtējais pasaules čempions Kuzmins neatstāja sāncenšiem cerības arī speciālajā slalomā, kur ieguva trešo zeltu, aiz sevisvēlreiz atstājot Gailīti un Dreiblatu, kuriem tās jau arī bija trešās medaļas. Milzu slalomā nācās iztikt bez uzvaras, jo vienīgi Kuzmins iekļuva trijniekā, nopelnot 3. vietu.

Pēc tik sekmīgiem startiem vīriešu konkurencē četru disciplīnu kopvērtējumā Latvijas skeitbordisti aizņēma visu goda pjedestālu. Kuzmins izcīnīja pirmo vietu, Gailītis ieguva otro vietu, bet Dreiblats kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Teicami sacensības aizvadīja arī abas māsas Gailītes, rīdziniecēm iegūstot savā kontā vairākas medaļas. Anna Monika izcīnīja zeltu līnijslalomā, bet viņas māsa Elīza šajā pašā disciplīnā tika pie bronzas.

Hibrīdslalomā Anna Monika tika pie sudraba, piekāpjoties tikai ASV pārstāvei Līnai Krāmerei, kurai tā bija jau 16. zelta godalga pasaules meistarsacīkstēs. Abas skeitbordistes tikās finālā arī speciālajā slalomā, arī šoreiz pārākai esot Krāmerei, kamēr Anna Monika Gailīte izcīnīja vēl vienu sudrabu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi