Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Peldētājam Šaltānam astotā vieta pasaules jaunatnes Olimpiādes finālā 50 metru tauriņstilā

Latvijas peldētājs Jānis Šaltāns ceturtdien Ķīnā notiekošajā pasaules jaunatnes Olimpiādē 50 metru tauriņstila distances finālā ieņēma astoto vietu.

Latvijas peldētājs 50 metru nopeldēja 24,66 sekundēs, kas bija vājākais rezultāts starp astoņiem fināla dalībniekiem. Uzvaru distancē izcīnīja Ķīnas sportists Ju Hekins, no kura latvietis atpalika par 0,97 sekundēm.

Jau vēstīts, ka trešdien pusfināla stadijā Latvijas peldētājs 50 metrus nopeldēja 24,58 sekundēs. Tas pusfinālu kopvērtējumā bija septītais labākais rezultāts, kas ļāva kvalificēties finālam.

Savukārt priekšsacīkstēs Šaltāns 50 metrus veica 24,68 sekundēs, kas ļāva ieņemt otro vietu savā priekšpeldējumā un sasniegt pusfinālu.

Tikmēr dalītajā 11.pozīcijā augstlēkšanas sacensību kvalifikācijā ceturtdien ierindojās Latvijas sportiste Jūlija Tarvide.

Atlēte ar pirmo piegājienu pārvarēja 1,65 un 1,70 metru augstumu, bet divi mēģinājumi bija vajadzīgi, lai tiktu galā vēl ar četriem centimetriem. Savukārt neviens no trim 1,78 metru augstuma mēģinājumiem nebija sekmīgs, kas neļāva nodrošināt sev vietu finālā.

Identisku sniegumu demonstrēja arī Austrālijas sportiste Nikola Robinsone, kurai ar Latvijas augstlēcēju dalīta 11.pozīcija.

Pirmo vietu kvalifikācijā izcīnīja čehiete Mihaela Hruba, kura ar vienu mēģinājumu pārvarēja 1,78 metrus.

Kopumā kvalifikācijā startēja 15 no 16 pieteiktajām sportistēm.

Kā zināms, ceturtdien otro medaļu Olimpiādē Latvijai izcīnīja Agate Rašmane, kura tika pie bronzas medaļas šaušanā desmit metru distancē jaukto pāru sacensībās. Svētdien pie bronzas medaļas tika arī jaunā svarcēlāja Rebeka Koha.

Pasaules jaunatnes Olimpiādē, kas līdz 28.augustam risināsies Ķīnas pilsētā Naņdzjinā, Latviju pārstāvēs 13 sportisti astoņos sporta veidos.

Pirmajā pasaules jaunatnes Olimpiādē, kas pirms četriem gadiem risinājās Singapūrā, Latvijai 11 sportisti atnesa vienu medaļu - šķēpa mešanā bronzu izcīnīja Intars Išejevs. Savukārt vēl divi sportisti - airētāja Elza Gulbe un svarcēlājs Artjoms Žerebkovs - sacensībās izcīnīja ceturto vietu. Tikmēr labāko sešinieku noslēdza BMX riteņbraucējs Kristers Taims, kurš bija arī valsts karognesējs atklāšanas ceremonijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi