Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pirmo reizi Eiropas čempionāta kopvērtējumā skeitbordā latvieši aizņem visu goda pjedestālu

Čehijā notikušajā Eiropas čempionātā skeitbordā pirmo reizi vēsturē trīs disciplīnu kopvērtējuma visu goda pjedestālu aizņēma latvieši. Par uzvarētāju pirmo reizi kļuva olainietis Artūrs Liskovs, bet Jānis Kuzmins un Gustavs Gailītis izcīnīja otro un trešo vietu. Liskovs ir otrais latvietis aiz sava titulētā trenera Kuzmina, kurš izcīnījis šādu titulu vairākas reizes, informē sportistu pārstāvis Ivars Bācis.

Čehijā notikušajā Eiropas čempionātā skeitbordā ar panākumiem nostartējuši Latvijas pārstāvji, kuri izcīnīja uzvaras visās trijās disciplīnās, kā arī kopvērtējumā aizņēma visu goda pjdestālu. Turklāt katrā no disciplīnām 1. vietu ieguva cits Latvijas sportists.

Milzu slalomā pārliecinoša uzvara Artūram Liskovam, hibrīdslalomā, spraigā cīņā finālā pārspējot Liskovu, par čempionu kļuva olainietis Kuzmins, bet speciālajā slalomā uzvaras laurus plūca Gustavs Gailītis, kuram tas ir liels panākums, pirmo reizi uzvarot Eiropas čempionātā kādā no disciplīnam. Jāpiemin arī speciālajā slalomā finālā tikušais un Gailītim piekāpušais Toms Dreiblats, kuram sudraba medaļa. Sievietēm Endija Līga Rūja ieguva bronzu speciālajā slalomā.

Toties kopvērtējumā par kontinenta čempionu pirmo reizi tika kronēts Artūrs Liskovs, kuram 520 punkti un kurš aiz Kuzmina kļuvis par otro latvieti, kuram izdevies šāds panākums. Latvijas sportistu panākumus čempionātā. Kuzminam šādu kopvērtējuma titulu ir daudz. Goda pjedestāla pārējos pakāpienus kopvērtējumā aizņēma Kuzmins, kurš no Liskova atpalika tikai 10 punktus, bet trešā vieta Gailītim. Līdz ar to pirmo reizi kontinenta čempionātā Latvijas sportistiem izdevās iegūt visas godalgotas vietas kopvērtējumā. Arī hibrīdslalomā tādā pašā secībā Liskovs, Kuzmins un Gailītis ieņēma pirmās trīs vietas.

Ar iespaidiem dalās daudzkārtējais Eiropas un pasaules čempions Jāni Kuzmins. “Man ir neizsakāms prieks par Artūra panākumu Eiropas čempionātā Čehijā. Artūrs bija vienkārši lielisks milzu slalomā, satriecot visus favorītus un neatstājot ne mazāko cerību pietuvoties viņa sniegumam. Speciālajā slalomā mēs abi tikāmies finālā, un tas bija vēsturisks, grandiozs finālbrauciens, kurā man šoreiz ar milzīgu piepūli vēl izdevās nosargāt titulu šajā disciplīnā,” atzīst titulētais olainietis Kuzmins, piebilstot, ka ar nepacietību gaidot septembri, kad kopā ar Latvijas izlasi dosies uz sezonas galvenajām sacensībām – pasaules čempionātu, kas norisināsies ASV.

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi