Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pļaviņš un Točs savā pirmajā kopējā turnīrā sasniedz Pasaules kausa pusfinālu

Jaunizveidotais Latvijas vīriešu pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs sestdien Nīderlandes pilsētā Hāgā sasniedza gada pirmā Pasaules kausa posma pusfinālu, bet zaudējumu ceturtdaļfinālā pret olimpiskajiem medaļniekiem piedzīvoja Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, turnīru noslēdzot ar dalītu devīto vietu.

Četru zvaigžņu turnīrā ar 19.numuru izliktie Pļaviņš un Točs izslēgšanas turnīru sestdien sāka no astotdaļfināla, kur divos setos ar 2-0 (27:25, 23:21) pārspēja brazīliešus Pedru Solbergu, kurš ir kādreizējais pasaules čempionāta medaļnieks, un Žioržu Vanderleju. Kā Brazīlijā ierasts, šajā pārī salikti kopā veterāns un jaunais sportists. Šis pāris bija izlikts ar piekto numuru.

Pēc grūtā cīņā uzvarēta pirmā seta arī otro latvieši sāka pārliecinoši un panāca 11:7, tomēr nākamos četrus punktus guva brazīlieši un izlīdzināja cīņu. Turpinājumā viņi pie neizšķirta tika vēl vairākas reizes, tomēr Pļaviņš un Točs iniciatīvu neatdeva, ar trešo mačbumbu noslēdzot dueli.

Savukārt pāris stundu vēlāk ceturtdaļfinālā Pļaviņš un Točs ar 2-0 (21:15, 22:20) pārspēja kanādiešus Grāntu O'Gormenu un Benu Sekstonu, kuriem piešķirts 11.numurs.

Lielāko daļu pirmā seta Pļaviņš un Točs bija vadībā ar 3-4 punktu pārsvaru, noturot uzvaru. Otrajā setā cīņa bija līdzvērtīgāka un kanādieši arī ieguva setbumbu, tomēr galotnē viņi pieļāva divas kļūdas un cieta neveiksmi.

Pērn Latvijas pāri Pasaules kausa pusfinālā iekļuva vien divas reizes. Maija beigās triju zvaigžņu sacensībās Maskavā par Pasaules kausa posma bronzu cīnījās Samoilovs un Šmēdiņš, bet jūlijā Pļaviņš ar tā brīža pārinieku Haraldu Regžu guva ceturto vietu četru zvaigžņu turnīrā Olštinā.

Tikmēr Točs līdz šim reizi bija ticis līdz devītajai vietai Pasaules kausa etapā.

Pusfinālā Pļaviņš un Točs svētdien plkst.13.05 pēc Latvijas laika spēkosies pret nīderlandiešiem Kristiānu Varenhorstu un Jasperu Buteru, kuri izlikti ar 23.numuru. Savukārt otrā pusfinālā tiksies sacensību pirmais numurs Aleksandrs Broivers/Roberts Mēuvsens no Nīderlandes, kuri 2016.gadā guva bronzu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, un poļi Bartošs Losjaks/Pjotrs Kantors, kuri izlikti ar otro numuru. Latvijas sportistu pusfināls un dueļi par medaļām iekļauti kanāla "Best4Sport TV" programmā.

Kā ziņots, pirms tam apakšgrupā Pļaviņš un Točs ar 2-0 (21:13, 21:13) sagrāva ar 16.numuru izliktos Jusefu Krū un Kvinsiju Ažē no Francijas, kā arī ar 2-0 (21:18, 21:18) uzvarēja galvenos favorītus Broiveru un Mēuvsenu. Divi panākumi ļāva automātiski sasniegt izslēgšanas sacensību otro kārtu.

Divus panākumus grupā guva arī ar trešo numuru izliktie Samoilovs un Šmēdiņš, kuri ar 2-0 (21:19, 21:10) uzvarēja ar 30.numuru izliktos Vasiliju Ivanovu un Iļju Lešukovu no Krievijas, kā arī ar 2-0 (21:18, 21:18) pārspēja amerikāņus Keisiju Patersonu un Stefordu Sliku, kuriem ticis 19.numurs.

Sacensību astotdaļfinālā Samoilovs un Šmēdiņš sestdien tikās ar Broiveru un Mēuvsenu, piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 1-2 (21:18, 17:21, 9:15).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš izcīnījuši dalītu devīto vietu un turpinājumā dosies uz treniņnometni Ēģiptē, lai gatavotos sezonas galvenajam posmam.

Kā vēstīts, vīriešu konkurencē pēc kvalifikācijas pārvarēšanas izslēgšanas turnīru nesasniedza ar 24.numuru izliktie Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs, bet dāmu sacensībās pirmajā izslēgšanas sacensību kārtā zaudēja talantīgās Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, sacensības noslēdzot ar 17.vietu.

Hāgā notiekošajam sezonas pirmajam Pasaules kausa posmam ir četras zvaigznes. Sacensības norisinās hallē.

Jau vēstīts, ka pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi