Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pļaviņš/Šmēdiņš izcīna bronzas medaļu Londonas olimpiskajās spēlēs

Ceturtdienas vakarā pirmo medaļu Latvijai Londonas olimpiskajās spēlēs izcīnīja pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš, kuri ar 2:1 (19:21, 21:19, 15:11) uzveica nīderlandiešus Reineru Numerdoru/Ričardu Šuilu spēlē par 3.vietu. Olimpiskajā turnīrā tikai ar 17.numuru izliktie latvieši Londonas Horse Guards Parade stadionā izcīnīja sešas uzvaras, vienīgo neveiksmi piedzīvojot pusfinālā. Tādējādi Latvija pēc neatkarības atgūšanas izcīnījusi vismaz vienu medaļu visās sešas Vasaras olimpiskajās spēlēs.

Zaudējums 1.seta galotnē

Pirmo punktu ar labu bloku guva pretinieki, taču mūsējie atbildēja ar to pašu. Arī nākamajās divās izspēlēs pārāki bija latvieši, panākot 3:1. Nīderlandieši atspēlējās, bet laukumu maiņa notiek pie 4:3 mūsējo labā. Cīņa turpinājās punkts punktā (5:5, 6:6), līdz divas pretinieku kļūdas ļauj panākt 8:6 Latvijas pāra labā. Pļaviņa veiksmes uzbrukumā šovakar turpinās, ļaujot noturēt pārsvaru: tehniskajā pārtraukumā komandas devās pie 11:10 latviešu labā. Pēc pārtraukuma neizmantojam iespēju iegūt trīs punktu pārsvaru, tomēr vadību saglabājam (14:12). Jau nākamajā izspēlē izdodas panākt +3 - sajutuši briesmas, nīderlandieši prasa pauzi.

Uzreiz pēc pārtraukuma divus punktus atgūst pretinieki, taču uzreiz kļūdās servē. Pļaviņš atkal sekmīgs uzbrukumā (17:15), bet bumba lido autā no mūsu bloka. Nesekmīga serve arī mūsējiem, bet nākamais punkts pieder latviešiem (18:17). Nervozā galotnē nīderlandieši atgūst vadību (18:19), un pārtraukums jau nepieciešams latviešiem. Mūsējiem paveicas pie tīkla (19:19), taču aizsardzībā Pļaviņš skar tīklu. Pēdējais vārds tomēr pieder pretiniekiem - 19:21 setā un 0:1 spēlē. Sets ilga 21 minūti.

Neveiksmīgs sākums, bet panākam trešo setu

Otrā seta sākums līdzīgs (2:2), taču nākamos trīs punktus gūst nīderlandieši. Latviešiem pamatīgas problēmas sagādā Šuila uzbrukumi, turklāt pašu kļūdas uzdāvina vairākus punktus pretiniekiem. Pļaviņš/Šmēdiņš nedaudz samazina starpību (6:8), tad seko Šmēdiņa bloks, veiksmīga Pļaviņa serve un jau neizšķirts! Pēc brīža garā un skaistā izspēlē mūsējie vēlreiz vienādo ciparus uz tablo - 10:10, taču pārtraukumā dodas ar punkta deficītu.

Uzreiz pēc pārtraukuma komandas apmainās veiksmīgiem uzbrukumiem, bet latviešiem izdodas vēlreiz panākt neizšķirtu, bet tad beidzot izvirzīties vadībā - 14:13. Seko vēl viens Šmēdiņa bloks un jau +2 - pauze nepieciešama pretiniekiem. Vadību izdodas saglabāt - 16:14, 17:15, tuvojas izšķirošais brīdis - būt vai nebūt trešajam setam. Pretiniekiem izdodas atjaunot neizšķirtu un tad arī izvirzīties vadībā. Pļaviņš atgūst punktu un serves tiesības, bet tad arī vadību. Visbeidzot Šmēdiņš ar bloku izrauj uzvaru setā - 21:19, būs nepieciešams trešais!

3.sets un bronza Latvijai!

Pirmo reizi vadību izšķirošajā setā latvieši iegūt piektajā izspēlē (3:2). Tad uzbrukumā kļūdās Šmēdiņš, bet brīdi vēlāk tablo vēsta 4:4, tad arī 5:5, 6:6, 7:7 - cīņa par medaļu ir ļoti sīva. Pļaviņš veiksmīgs uzbrukumā (8:7), brīdi vēlāk arī 10:8 - pretinieki prasa pusminūti pārdomām. Šmēdiņš blokā panāk +3 (11:8), bet pretinieki punktu atspēlē. Pie 12:10 tīklā servē Šuils, bet vēl pēc mirkļa bronza ir punkta attālumā - 14:10. Pretinieki vēl gūst punktu, taču atkal ieservē tīklā - šī kļūda nodrošina bronzas medaļas Latvijas duetam! 56 minūtes ilgā spēle noslēgusies ar lielāko panākumu Latvijas pludmales volejbola vēsturē!

Zelts vāciešiem, sudrabs ceļos uz Brazīliju 

Tikmēr par olimpiskajiem čempioniem pludmales volejbolā kļuva vācieši Juliuss Brinks un Jonass Rekermans, kuri aizraujošā finālspēlē ar 2:1 (23:21, 16:21, 16:14) uzveica brazīliešus Emanuelu Regu/Alisonu Čeruti. Atgādināsim, ka tieši vācieši astotdaļfinālā no tālākās cīņas izslēdza Aleksandru Samoilovu/Ruslanu Sorokinu, bet brazīlieši pusfinālā pārspēja Pļaviņu/Šmēdiņu.

Tieši pirms nedēļas spēlē par 1.vietu E apakšgrupā Pļaviņš/Šmēdiņš pārspēja nīderlandiešus ar 2:0 (21:14, 21:18). Tādējādi pieredzējušie (kopā 74 gadi) nīderlandieši apspēlēti divreiz viena turnīra ietvaros.

Pļaviņš olimpiskajās spēlēs debitēja pirms četriem gadiem Pekinā, kad pārī ar Aleksandru Samoilovu izcīnīja dalītu 9.vietu, bet Šmēdiņam šī ir pirmā Olimpiāde.

Otrs Latvijas duets, kurā kopā ar Samoilovu spēlēja Ruslans Sorokins, Londonā zaudēja astotdaļfināla mačā un ierindojās dalītā 9.pozīcijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi