Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Pļaviņš/Šmēdiņš sasniedz olimpisko spēļu pusfinālu!

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš pirmdien ar 2:1 (19:21, 21:18, 15:11) olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā uzvarēja spēcīgo ASV duetu Džeikobu Gibu un Šonu Rozentālu, tādējādi turpinot cīņu par medaļām. Jau otrdien plkst.19 mūsējie pusfinālā tiksies ar Brazīlijas pludmales volejbolistiem Emanuelu/Alisonu, kuri olimpiskajā turnīrā izlikti ar 1.numuru.

Zaudējums pirmā seta galotnē 

Spēli ar veiksmīgu bloku sāka amerikāņi, taču Šmēdiņš uzreiz atbildēja ar skaistu māņu sitienu un 1:1. Jānis pēc brīža pārsteidza pretiniekus, raidot bumbu pretinieku pusē jau ar otro sitienu, tad servē kļūdījās amerikāņi un jau 3:4. Brīdi vēlāk vēl viena kļūda pretiniekiem un rezultāts atkal kļuva neizšķirts (5:5), tad arī 6:6. Diemžēl ASV duetam divas veiksmīgas epizodes pēc kārtas un pie 6:8 laukuma maiņa. Tehniskajā pārtraukumā komandas devās pie trīs punktu deficīta latviešiem (9:12).

Pēc Pļaviņa uzbrukuma un Šmēdiņa bloka rezultāts kļuva 11:13, bet tad Gibs ar spēcīgu sitienu atjaunoja +3 pretiniekiem. Amerikāņi demonstrēja patiesi pašaizliedzīgu spēli aizsardzībā, panākot arī 15:11 un pārtraukumu prasa mūsējie. Galotnē Pļaviņš/Šmēdiņš pietuvojās līdz 15:17, ieskandinot trauksmes zvanu pretinieku nometnē – nu pauze nepieciešama amerikāņiem. Šmēdiņš ar bloku panāk 16:17, bet Giba uzbrukuma sitiens trāpa tieši pa līniju. Pļaviņš vēl pietuvina mūsējos līdz 17:19, bet neprecīza Jāņa serve dod 20.punktu amerikāņiem. Nervozā galotnē ar 21:19 tomēr pārāki amerikāņi – mūsējiem kaut uz mirkli pabūt vadībā pirmajā setā tā arī neizdevās.

Viss vēl nav beidzies 

Otrā seta sākumā pirmo reizi šajā spēlē ar 2:1 vadībā mūsējie, turpinot servēt pa Gibu, kas nesa augļus pirmā seta otrajā pusē. Pretinieki gan vadību atguva, bet Pļaviņš/Šmēdiņš nekur tālu viņus neatlaiž un regulāri uz tablo atjauno neizšķirtu (5:5, 6:6). Šmēdiņš, lieliski darbojoties pie tīkla, panāk lielāko pārsvaru līdz šim – 8:6. Pie 9:7 Pļaviņš neizmantoja iespēju iegūt trīs punktu pārsvaru, bet tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie 11:10 latviešu labā.

Līdzīga spēle abu pretinieku izpildījumā turpinājās arī pēc pārtraukuma (11:11, 12:12, 14:14), tad Šmēdiņš atkal atgūst vadību mūsējiem. ASV volejbolisti atspēlējas, bet Pļaviņš panāk 16:15. Brīdi vēlāk kļūdās amerikāņi, bet mūsējie ar nākamo servi panāk 18:16 savā labā. Pretinieki gan ātri panāk izlīdzinājumu, liekot mūsējiem pieprasīt brīdi atelpai. Šmēdiņš ar bloku atkal izvirza vadībā mūsējos, bet pēc brīža panāk arī pirmo setbumbu. Mūsējie galu galā gūst arī 21.punktu un panāk izšķirošo, trešo setu – 21:18!

Pārrakstām vēsturi! 

Izšķirošo setu ar veiksmīgu epizodi sāk pretinieki, taču otrajā izspēlē bumba lido autā no amerikāņu bloka. Vēl divas amerikāņu kļūdas un 3:1, tad arī 4:2 mūsējo labā. Šmēdiņš blokā panāk trīs punktu pārsvaru un ASV duets ņem pauzi, lai mēģinātu sakārtot pagalam pajukušo spēli. Latviešiem talkā nāk arī veiksme – pēc Šmēdiņa sitiena 6:2, bet amerikāņi punktu atgūst. Pie 7:3 komandas mainās laukuma pusēm, kas nāk par labu pretiniekiem – viņi gūst divus punktus pēc kārtas. Mūsējie spiesti ņemt pārtraukumu, pēc kura astoto punktu gūst Pļaviņš. Brīdi vēlāk latvieši var panākt +4, diemžēl tas neizdodas. Aizsardzībā fantastiski darbojas Šmēdiņš, pēc tam panākot 11:7, bet Pļaviņš uz tablo iededz 12:8. Vēl brīdi vēlāk garām Giba rokām bumbu pretinieka laukumā iedzen Mārtiņš – 13:10, tad tīklu skar pretinieki un 14:10. Latvijas duets pirmo mačbumbu neizmanto, bet ar otro pārraksta Latvijas pludmales volejbola vēsturi – sasniegts olimpisko spēļu pusfināls!

Nākamie pretinieki - galvenie favorīti Emanuels/Alisons 

Jau otrdien plkst.19 mūsu puiši vēlreiz dosies laukumā, lai turpinātu cīņu par medaļām pret olimpiskā turnīra galvenajiem favorītiem Emanuelu Regu un Alisonu Keruti. Brazīlieši, tāpat kā Pļaviņš/Šmēdiņš, turnīrā uzvarējuši visos piecos mačos. Otrā pusfinālā tiksies Nīderlandes duets Reinders Nummerdors/Ričards Šuils, kurus Pļaviņš/Šmēdiņš uzveica cīņā par 1.vietu E grupā un vācieši Juliuss Brinks/Jonatans Rekermans, kuri astotdaļfinālā pārspēja Aleksandru Samoilovu/Ruslanu Sorokinu. Jebkurā gadījumā Latvijas duetam olimpiskajā turnīrā vēl būs jāaizvada divas spēles - otrdien un ceturtdien.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi