Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pludmales volejbolistes Kravčenoka/Graudiņa sasniedz pirmā PK posma izslēgšanas turnīru

Latvijas pludmales volejbolistes Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka piektdien sasniedza Nīderlandē notiekošā sezonas pirmā Pasaules kausa posma izslēgšanas turnīru, kamēr tajā neiekļuva Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs.

H apakšgrupas mačā ar 25.numuru izliktās Graudiņa/Kravčenoka ar 2-1 (13:21, 21:15, 15:8) uzvarēja Azusu Futami un Akiko Hasegavu no Japānas, kurām šajā turnīrā bija 24.numurs.

Latvijas sportistēm mačs iesākās neveiksmīgi, jo viņas ātri vien nonāca iedzinējos, bet pirmajā setā cieta zaudējumu ar pārliecinošo 13:21. Tiesa, turpinājumā Kravčenoka/Graudiņa spēlēja pārliecinošāk, kas viņām otro setu ļāva uzvarēt ar 21:15, bet izšķirošajā - trešajā - setā iniciatīva jau pilnībā piederēja Latvijas pludmales volejbolistēm, kuras guva drošu uzvaru ar 15:8.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pirms tam ceturtdien Graudiņa/Kravčenoka pirmajā mačā ļoti sīvā cīņā ar 1-2 (21:19, 14:21, 19:21) zaudēja mājiniecēm Džojai Stubai un Marlēnai Remondai van Ierselai, kurām ticis astotais numurs.

Graudiņa un Kravčenoka turnīru Hāgā sāka jau trešdien, pārliecinoši pārvarot abas kvalifikācijas kārtas un tikai otro reizi karjerā abām kopā iekļūstot Pasaules kausa posma pamatsacensībās.

Vēlāk piektdien izšķirošo maču par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā aizvadīja ar 24.numuru izliktie Finsters un Solovejs, kuri H apakšgrupas spēlē ar 0-2 (15:21, 17:21) piekāpās sacensību 25.numuram Maksimam Tjersī un Arno Gotjē-Ra no Francijas.

Līdz ar to Finsteram/Solovejam šis turnīrs ir noslēdzies ar dalītu 25.vietu.

Pirmajā mačā šis Latvijas duets ar 0-2 (16:21, 16:21) atzina ar devīto numuru izlikto norvēģu Kristiana Sannlija Sēruma un Anneša Berntsena Mola pārākumu.

Arī Finsters ar Soloveju pirms tam sekmīgi pārvarēja Hāgas turnīra kvalifikāciju.

Tikmēr piektdien pie otrajā uzvarām centīsies tikt divi citi Latvijas pāri, kuriem līdz ar to būtu nodrošināta vieta izslēgšanas turnīra otrajā kārtā.

Turnīrā ar trešo numuru izliktie Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš C apakšgrupas cīņā tiksies ar amerikāņiem Keisiju Patersonu un Stefordu Sliku, kuriem ticis 19.numurs. Latvijas pāris pirmajā mačā ceturtdien 2-0 (21:19, 21:10) uzvarēja Vasiliju Ivanovu un Iļju Lešukovu no Krievijas, kuriem ir 30.numurs.

Tikmēr ar 19.numuru izliktie Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs A grupas mačā mērosies spēkiem ar galvenajiem favorītiem Aleksandru Broiveru un Robertu Mēuvsenu no Nīderlandes. Pirmajā mačā latvieši ar 2-0 (21:13, 21:13) sagrāva Jusefu Krū un Kvinsiju Ažē no Francijas, kuriem piešķirts 16.numurs.

Hāgā notiekošajā sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā ir četras zvaigznes.

Šī turnīra sacensību formāts paredz, ka katrs pāris apakšgrupā aizvada divas spēles - vispirms savā starpā tiekas grupas pirmā un ceturtā, kā arī otrā un trešā komanda, bet pēc tam spēkus samēro abu maču uzvarētāji, kā arī zaudētāji. Abās spēlēs uzvarējusī komanda automātiski sasniedz izslēgšanas turnīra otro kārtu, vienības, kas guvušas pa vienai uzvarai, iekļūst izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā, bet abos mačos zaudējušajam pārim sacensības jānoslēdz. Šāds sacensību formāts daļā Pasaules kausa posmu tika ieviests pērn.

Pasaules kausa posms Hāgā norisinās hallē.

Jau vēstīts, ka pirms iepriekšējās sezonas notika izmaiņas Pasaules kausa posmu gradācijā. Nozīmīgākajām sacensībām - pasaules čempionātam, "Major" posmiem un sezonas noslēguma finālturnīram - piešķirtas piecas zvaigznes, "Grand Slam" posmiem - četras zvaigznes, kamēr zemāka līmeņa turnīriem no vienas līdz trim zvaigznēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi